Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De winkeltjes van Busser en Schröder

op 21 december 2018 door

Het succesvolle duo Marianne Busser en Ron Schröder hebben inmiddels een hele winkelstraat bij elkaar geschreven. In oktober 2018 verscheen de achtste winkel: Het Feestwinkeltje, dat gerund wordt door Jolijn.

Door Ilja

Doe de winkeldeur maar open

stap naar binnen - kijk maar gauw

als je houdt van leuke dingen

is dit boek echt iets voor jou!

De winkels van Busser en Schröder

Het begon allemaal met Het Letterwinkeltje (1997), daarna volgden Het Cijferwinkeltje (2011), Het Kleurenwinkeltje (2012), Het Dierenwinkeltje (2013), Het Speelgoedwinkeltje (2015), Het Kinderboekwinkeltje (2016) en Het Kringloopwinkeltje (2017). In 2017 verscheen er tevens een bundeling van Het Letterwinkeltje, Het Cijferwinkeltje en Het Kleurenwinkeltje in het boek Het Winkelstraatje. Elk boek is geïllustreerd door illustratrice Ingrid ter Koele

Herkenbaarheid

Herkenbaarheid is eigenlijk een keyword in het werk van Busser en Schröder, ze maken veel series, zoals Liselotje en De vier kaboutertjes. Hun boeken gaan vaak over personages die vaker terugkeren in andere boeken en verhalen. Zo ook in De Winkeltjes. In Het Feestwinkeltje zijn ook de eerdere eigenaren van de vorige winkeltjesboeken aanwezig en nemen ze een voorwerp uit hun eigen winkel mee, zo zijn opa Brom met letters (Het Letterwinkeltje), oma Blom met cijfers (Het Cijferwinkeltje) en Bastiaan met duiven (Het Dierenwinkeltje) van de partij.

Rijm

Marianne Busser en Ron Schröder werken vaak met teksten op rijm, zo ook in De Winkeltjes. In Het Feestwinkeltje is er sprake van een een ABCB-rijmschema, wat inhoudt dat elke tweede en vierde zin van de alinea op elkaar rijmen. Dit boek is daardoor goed bruikbaar om met peuters en kleuters te rijmen. 

School

De Winkeltjes zijn er goed bruikbaar in de kleuterklas. Je kunt ze uiteraard gebruiken om te rijmen, maar ze zijn ook een uitstekende introductie voor verschillende thema's: winkels, dieren, cijfers, letters, kleuren... Noem het hele rijtje maar op. Ook leuk, op de website van Marianne Busser en Ron Schröder kun je kleurplaten vinden over deze boeken. Ze zijn gemaakt door Ingrid ter Koele en passen dus super bij deze boeken. Ook kun je een leuke winkelhoek in de klas plaatsen en deze met de kleuters inrichtinen. Lees het boek voor en laat de leerlingen spullen zoeken die passen in het winkeltje. Bij Het Feestwinkeltje kunnen dat ballonnen, slingers, (feest)hoedjes, verkleedkleren, etc. zijn. 

Welk winkeltje is jouw favoriet? Dit boek al eens thuis of in de klas voorgelezen? Dan ben ik benieuwd naar jullie ervaringen!

ebc47686b00f5f2cbf1ea5ff27b3e3c7.png



Reacties op: De winkeltjes van Busser en Schröder

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marianne Busser

Marianne Busser

Marianne Busser vormt samen met haar man Ron Schröder een bekend schrijvers...

Ron Schröder

Ron Schröder

Ron Schröder vormt samen met zijn vrouw Marianne Busser een bekend sch...