Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dikke vriendjes durven alles

op 29 november 2020 door

Het duo Ingrid & Dieter Schubert is bij menig boekenliefhebber bekend. Hun leuke verhalen gecombineerd met prachtige illustraties zijn niet meer weg te denken uit kinderboeken- en prentenboekenland. Wie fan is zal de illustraties die een geheel eigen stijl hebben direct herkennen, ook wanneer deze gebruikt worden in combinatie met andere schrijvers. Onlangs kwam er een nieuw prentenboek uit en dat maakt nieuwsgierig, want smaken hun boeken niet altijd naar meer?

Door Annemieke de Jong

Dikke vriendjes durven alles

Er waren eens twee kleine hamsters. Samen maakten ze een dapper besluit. 

Daaag, papa! Vandaag gaan we op stap. Helemaal alleen. Want we zijn dikke vriendjes en wij durven alles

Gewapend met rugzakje, touw en vlag gaan de hamstertjes op pad. Onderweg komen ze van alles tegen. Een berg om te beklimmen, een kloof om overheen te springen en de zee om in te pootje baden.

Voor alles vinden de twee hamsters een oplossing. Maar dan als ze heerlijk aan het uitrusten zijn...

Hoorde je dat? Daar ritselt iets... Brrrrr.

Zou dat wel goed komen?

Prachtige illustraties en een gezonde dosis humor

Wie dit boek open slaat zal de stijl van Ingrid & Dieter Schubert direct herkennen. De illustraties zijn wederom prachtig. Vrolijke kleuren vormen samen een prachtig natuurgetrouwe achtergrond voor een gezellig verhaal. Daarbij komt dat de illustraties van de dieren altijd realistisch en tegelijk eigen zijn. De gezichtsuitdrukkingen van de dieren maken - net als zo vaak - ook deze keer het verhaal.

Het verhaal op zich dat zonder twijfel gaat over avontuur, over groot (willen) zijn en over zelfstandigheid bevat een gezonde humoristische toon. Want tja, misschien is die berg toch wat hoog om overheen te klimmen, of die kloof toch iets te diep. Wees niet bang, de hamsters hebben een oplossing zodat ze toch hun avontuur kunnen beleven. Daarnaast gaat het thema over dapper zijn of juist bang en over de bijzondere band tussen vader en kind. Want zeg nou zelf uiteindelijk gaat er toch niets boven 'thuis'.

Eindoordeel

Ingrid & Dieter Schubert zijn er wederom in geslaagd een prachtig prentenboek neer te zetten waar menig kind van zal genieten. Maar niet alleen voor kinderen, ook voor ouders is dit een heerlijk prentenboek! Het boek nodigt uit om samen te gaan zitten en op avontuur te gaan. Een avontuur dat qua afbeeldingen en hoeveelheid tekst passend is bij jonge kinderen, maar tegelijkertijd ook voor ouders een sterke aantrekkingskracht heeft.

Een absolute aanrader voor jong en oud! Ik geef Dikke vriendjes durven alles 4 sterren.



Reacties op: Dikke vriendjes durven alles

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ingrid Schubert

Ingrid Schubert

Ingrid Schubert is een Duitse illustratrice. Samen met Dieter Schubert maakt zij...

Dieter Schubert

Dieter Schubert

Dieter Schubert is een Duitse illustrator. Samen met Ingrid Schubert maakt hij a...

Ingrid & Dieter Schubert

Ingrid & Dieter Schubert

De talloze prentenboeken van Ingrid en Dieter Schubert zijn in meer dan twintig ...