Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ga mee in Ik neem je mee!

op 15 oktober 2018 door

Na het succes van Eiland komt uitgeverij Lemniscaat opnieuw met een tekstloos prentenboek: Ik neem je mee van Linde Faas. Is dit net zo'n succes? Of hadden ze het beter bij het grote succes van Eiland kunnen laten?

Door Ilja

Wie is Linde Faas?

Linde Faas (1985) is animator en illustrator. Als klein meisje tekende ze al veel en daar heeft ze nu haar beroep van kunnen maken. Met haar afstudeerproject aan de Sint Joost Kunstacademie, Volgens de vogels, heeft ze zelfs internationale prijzen gewonnen. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan verschillende kinderboeken, zoals Prutje en Feestmaal voor de koningIk neem je mee is haar eerste eigen prentenboek.

Over Ik neem je mee

Ik neem je mee bestaat dus alleen uit prenten. De enige tekst die je in het boek vindt, is op de achterflap te lezen:

Een meisje komt met een ballon, tekenpapier en potloden de slaapkamer van een jongetje binnen. Dat is het begin van een magistraal avontuur...

Mijn mening

Dit is een tweede woordloos prentenboek dat ik een zeer korte tijd in handen krijg, maar net als bij Eiland ben ik bij dit boek betoverd. De prenten in het boek zijn zo ontzettend mooi. In het begin zijn ze eigenlijk vrij eenvoudig, met weinig kleur en simpele vormen (zie ook de foto hieronder). Dat verandert als snel! Zodra het jongetje en het meisje op reis gaan, komen er veel kleuren, vormen en details de prenten in. Alles wat het meisje tekent, komt direct tot leven in de prent zelf. Dat is echt heel leuk gedaan! Faas gebruikt verschillende materialen in de prenten. Voor zover ik dat kan beoordelen, zijn dat in ieder geval ecoline en krijt. Deze materiaalkeuze geeft de tekeningen meer karakter en laat ze nog meer leven, zie ook hieronder. 

733fda4a0b2d71fd4d0c70a7398b0df8.jpegDit prentenboek bevat ontzettend veel mooie tekeningen en biedt genoeg stof om over te vertellen en om een eigen verhaal te verzinnen. Ook van dit tekstloze prentenboek ben ik helemaal weg!

Waren jullie al bekend met het werk van Linde Faas? En zijn jullie ook weg van tekstloze prentenboeken of vind je dat helemaal niks?



Reacties op: Ga mee in Ik neem je mee!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Linde Faas

Linde Faas

Linde Faas (1985) studeerde Animatie aan de kunstacademie van Breda. Met haar af...