Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

GRRRR - Alles over dino's

op 02 mei 2019 door

Ze blijven fascineren: dinosaurussen. Veel kinderen zijn er helemaal gek van en willen er zoveel mogelijk over weten. Ze doen je versteld staan, omdat ze de namen uit hun hoofd kennen en ze herkennen elke afbeelding meteen, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken over deze prehistorische monsters. In Het dinosaurusboek komt de verloren wereld van onder andere de tyrannosaurus, de velociraptor en de diplodocus tot leven.

Door Katy

4a657879a78205aed529d3fe2ff8bbf2.jpg
Het boek staat vol met prachtige afbeeldingen van fossielen, skeletten, fotorealistische reconstructies van kleine en grote dino’s, zeedieren, amfibieën en zelfs zoogdieren. Op iedere bladzijde is enorm veel te zien. Er wordt afgewisseld tussen prenten van enkele soortgelijke dinosaurussen op een witte achtergrond en prenten met impressies van hun leefwereld. Alleen al aan het bekijken van de knappe illustraties kunnen er uren worden gespendeerd.

Het Dinosaurusboek
van John Woodward bevat naast gedetailleerde afbeeldingen die voorzien zijn van de nodige duiding ook een behoorlijke brok tekst. Wie het boek openslaat zou het wellicht niet meteen zeggen, maar de onderkant van elke pagina bevat een bom aan informatie over allerhande onderwerpen. De terminologie is wetenschappelijk en de lezer (8+) wordt op een volwassen manier benaderd. Dat is mooi, omdat het iedereen met een oprechte interesse in het tijdperk specifieke kennis laat vergaren. Doordat de gebruikte woorden voor jonge lezers niet altijd eenvoudig zijn, vraagt het daarentegen wel wat tijd om die te doorgronden.  


e14f9e1523490e41980d418717c51a37.jpgDe indeling is helder. Woodward begint met een aantal inleidende hoofdstukken over de tijdlijn, de veranderingen die de planeet doormaakte en de oorsprong van het leven. Daarna zoomt hij in op het leven voor de dinosaurussen. Het meest uitgebreide deel is uiteraard dat over de dino’s zelf. Hij geeft informatie over de talrijke soorten, hun anatomie, leefgewoonten en specifieke kenmerken. Door de grote variëteit verveelt het geen moment. Verder heeft de auteur nog aandacht voor het luchtruim, het leven in de zee en de opkomst van de zoogdieren. Ondanks de grote hoeveelheid informatie blijft het overzichtelijk en plezierig om te doorbladeren.

Het Dinosaurusboek is een mooi naslagwerk voor iedere paleontoloog in de dop. Doordat het zo uitgebreid is en tegelijk erg visueel is, komt het tegemoet aan de informatiehonger van gefascineerde kinderen en weet te biologeren. Het bevat voldoende kennis voor tientallen werkstukken en spreekbeurten en de verklarende woordenlijst achteraan het boek helpt om de terminologie onder de knie te krijgen. Het is een aanrader voor ieder door dinosaurussen geobsedeerd kind dat graag verder graaft dan de elementaire kennis.     



Reacties op: GRRRR - Alles over dino's

Meer informatie

Gerelateerd

Over