Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het dikke boek van alle bijzondere dieren

op 21 maart 2019 door

Ik heb een fascinatie voor bijzondere dierenboeken. In de bibliotheek ben ik regelmatig te vinden op de plek waar de informatieve boeken over dieren te vinden zijn. Al bladerend door deze boeken, vergaap ik mij aan de mooie foto's en tekeningen die in deze boeken staan. Heel eerlijk, ik kijk altijd meer dan dat ik lees. Dieren zijn bijzonder en dat vond Ben Hoare gelukkig ook!

Door Ilja

Ben Hoare

Ben Hoare is niet de meest besproken auteur op het internet. Uit eerder verschenen werk maak ik op dat hij een grote interesse heeft in de dierenwereld. Al zijn werk heeft namelijk een relatie met het dierenrijk of met de natuur. Naast het publiceren en schrijven van boeken, schrijft Hoare ook voor tijdschriften als BBC Wildlife en Birdlife en voor de BBC.

Het dikke boek van alle bijzonder dieren

Zodra ik dit boek uitpakte, was ik verliefd. De buitenkant van het boek is echt prachtig. De donkergroene, stoffen kaft is afgewerkt met goud, net zoals het zij-aanzicht van de pagina's. 

In het boek staan 94 dieren, die gerangschikt zijn van groot naar klein. Elk dier wordt op twee aaneengrenzende pagina's besproken. Er staat altijd een prachtige foto bij, alleen al vanwege de foto's is dit boek een musthave, een tekening van het dier, een korte beschrijving van het dier en een leuk weetje. Daarna zijn alle dieren gepositioneerd in een levensboom, is er een woordenlijst met de uitleg van moeilijke woorden en het boek sluit af met een groepsportet.

Het boek heeft ongeveer de afmeting van een A4 en is vanwege de dikte (224 pagina's) vrij zwaar. Ik lees eigenlijk nooit een informatief boek in een ruk uit, dus ik was heel blij met het leeslint in het boek. 

Mijn favoriete dieren

Naast mijn fascinatie voor dierenboeken, heb ik ook een fascinatie voor pinguïns. Tot mijn grote vreugde, vond Ben Hoare pinguïns bijzonder genoeg voor dit boek. En er wordt niet een soort pinguïn beschreven, maar 6! Wist jij bijvoorbeeld dat een keizerspinguïn meer dan 500 meter diep kan duiken en tot 20 minuten zijn adem in kan houden? 

Ook maakte ik kennis met nieuwe bijzondere dieren, zoals de axolotl. Net zoals zijn naam, is dit diertje ook heel bijzonder. Google het maar eens!

Conclusie

Het dikke boek van alle bijzondere dieren is een boek dat een bijzonder plekje krijgt in mijn boekenkast. Er staan leuke weetjes in, die voor mij ook nieuw waren. De informatie die bij de dieren staat is kort en bondig en daardoor heel geschikt om uit je hoofd te leren en indruk te maken op verjaardagen bijvoorbeeld. En daarnaast, de foto's! Alleen daarom al moet je dit boek hebben! Ja, ik ben fan!

Houden jullie ook zo van dierenboeken? En wat is jullie favoriete dier eigenlijk?



Reacties op: Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Meer informatie

Gerelateerd