Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het meisje en haar zeven paarden

op 25 juli 2018 door

De meeste prentenboeken die je in de winkels ziet liggen zijn van Nederlandse bodem. Het meisje en haar zeven paarden komt van Iran!

Geschreven door Antoinette

Hoe het idee ontstond voor dit prentenboek.

Het meisje en haar zeven paarden is geschreven door de Iraanse auteur Hadi Mohammadi. Vanuit een project was de vraag voorgelegd 'Hoe kunnen we Iraanse kinderen in moeilijke situaties in contact brengen met bijzondere boeken'? Marit Törnqvist is zeer betrokken geweest bij dit project en heeft onder andere de illustratrice, Nooshin Safakhoo, van het meisje en haar zeven paarden begeleid. Uiteindelijk heeft Marit 2 jaar coaching gegeven aan de illustratrice.    

Marit Törnqvist is, anders dan haar naam doet vermoeden, in Nederland opgegroeid, maar wel in Zweden geboren. Toen ze 5 jaar was emigreerde ze naar Nederland. Via haar moeder, vertaalster, ontmoette ze Astrid Lindgren. Een samenwerking ontstond en Marit mocht haar boek illustreren. Zowel in Nederland als in Zweden heeft ze al meerdere prijzen mogen winnen. Met Pikkuhenki, geschreven door Toon Tellegen, won ze het Gouden Penseel.

76b58d2b6aa6f351bc384e0ab5c39c30.jpgEen bijzonder verhaal

In het meisje en haar zeven paarden maken we kennis met een meisje dat droomt over zeven bijzondere paarden. Elk paard heeft zijn kleuren, angsten en gaves. Op haar kamer staat een rolstoel. De prachtige tekeningen laten het verhaal knap vertellen naast de tekst.

Vanuit haar verzinraam kijkt het meisje naar haar plafond waar een mobile met zwevende paardjes aan bevestigd is. Tijdens het verhaal rijdt ze telkens op 1 van haar paarden. Een bijzondere rit ontstaat in haar dromen en zo wordt de lezer meegenomen in een mooi verhaal.

Het einde van het prentenboek is fraai en kleurrijk. De lezer kan bij dit prentenboek zijn fantasie ten volle gebruiken. Wie is dit speciale, beperkte meisje dat ‘op reis’ gaat met zeven bonte paarden?

Het meisje met haar zeven paarden is vertaald door Imme Dros. Ze heeft het verhaal in het geweldig ritme vertaald tot een fantasierijk geheel. 

Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Het meisje met haar zeven paarden heeft de 4,5 sterren dik verdiend.

Heel veel lees-en kijkplezier toegewenst!

e7a7992540303b02b3ae015207beb5bd.jpg



Reacties op: Het meisje en haar zeven paarden

Meer informatie

Gerelateerd