Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoe gaat dat dan? Voor het eerst naar school?

op 16 november 2018 door

Kevin gaat voor het eerst naar school. Dat is best spannend allemaal. Hoe zit een schooldag eruit? En hoe maak je nieuwe vriendjes? Bette Westera maakte er samen met tekenares Barbara de Wolf een boek over.

Door Ilja.

Bette Westera is een bekende naam in kinderboekenland. Ze schrijft zelf ontzettend veel, werkt mee aan boeken en vertaalt boeken. Zelf ben ik groot fan na het lezen van Doodgewoon en sindsdien lees ik eigenlijk alles wat ik tegenkom en waar haar naam op staat. En, misschien wel het belangrijkste, ik ben nooit teleurgesteld. Zo kreeg ik dus ook Kevins krokodil in handen.

Wat maakt dit boek zo leuk?

Punt 1: het is ontzettend herkenbaar. Voor de kinderen die voor het eerst naar school gaan, maar ook zeker voor hun ouders. Ook al heb je geen kinderen, dan nog kun je je in deze situatie verplaatsen. Zelf ben je immers ook voor het eerst naar school gegaan.

Punt 2: het geeft kinderen een houvast wanneer ze zelf in deze situatie komen. Een eigen krokodil fantaseren, kan een steuntje in de rug geven bij moeilijke en spannende situaties. Zeker als je klein bent, kun je niet al je angsten goed onder woorden brengen. Door over een fantasievriendje te praten, kunnen kinderen over hun angsten vertellen, maar kom je als ouder er achter wat er mogelijk kan spelen. Ook is praten over of met een fantasievriendje een manier om de angsten te verwerken. 

Punt 3: het is een uitklapboek! Geen toelichting nodig toch?!

Punt 4: de tekeningen en de tekst zijn leuk. Het verhaal bevat geen letter te veel, is grappig en de tekeningen zijn vrolijk, ontzettend kleurrijk en nodigen uit om met kinderen zelf creatief aan de slag te gaan. Wat ontzettend leuk is, is dat de krokodil op een hele andere manier wordt weergegeven dan de rest van de prenten. De krokodil is getekend, terwijl de rest van de prenten wel geknipt en geplakt lijken. Er wordt gespeeld met materiaal en dat maakt de prenten echt heel erg leuk!

Dit boek is dus weer ontzettend leuk! Wat vinden jullie van het werk van Bette Westera? 



Reacties op: Hoe gaat dat dan? Voor het eerst naar school?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bette Westera

Bette Westera

Bette Westera is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Sinds 1997 verschenen ...

Barbara de Wolf

Barbara de Wolf

Barbara de Wolf is fulltime illustrator. Ze maakte tekeningen bij het werk van B...