Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoeba Hoeba Hop!

op 01 februari 2019 door

De familie Marsu woont in een mooi nest in een hoge boom. Het leven is rustig en mama en papa zorgen goed voor Kleine Pi, Kleine La en Kleine Mi. Op een dag slaat het noodlot echter toe en wordt hun gezellige nest helemaal vernield door een storm. Ze moeten op zoek naar een nieuw huis, maar dat is niet zo eenvoudig. Alle geschikte plekjes lijken immers al bezet te zijn.

Door Katy

Wie de cover ziet van Het nieuwe nest van de Kleine Marsus herkent ze waarschijnlijk onmiddellijk: de marsupilami’s. Deze zeldzame, intelligente dieren met hun gevlekt vel en lange staart zijn oorspronkelijk figuurtjes uit de stipalbums van André Franquin. Een complete familie werd door Benjamin Chaud in een prentenboek gegoten.

De marsupilami’s zijn ontzettend lief en schattig. Met hun lange oren, pluizige hals en opvallende neus stelen ze meteen het hart van de lezer (3+). Ze vormen een warme familie en het is dan ook niet moeilijk om ontzettend medelijden met ze te krijgen wanneer ze dakloos raken. De boosheid van de bewoners van de omgeving is voelbaar en tegelijkertijd is de manier waarop mama en papa Marsu hun kinderen proberen te beschermen warm en liefdevol. Die gevoelens worden goed weergegeven in de tekeningen.

Niemand lijkt bereid te zijn om de familie een nieuw onderkomen te geven. Ze moeten de jungle verlaten, maar ook in de woestijn hebben ze geen geluk. Toch vergeten de Kleine Marsus niet wie ze zijn en wanneer ze iemand tegenkomen die hulp nodig heeft, aarzelen ze niet. In een wereld die geregeld te maken heeft met allerlei soorten onverdraagzaamheid, geeft dit boek een mooie boodschap mee.

De illustraties van Benjamin Chaud zijn tamelijk druk. Er valt behoorlijk wat te zien in het oerwoud en de wriemelende staarten van de Marsus lijken constant in de knoop te raken. De prenten hebben donkere tinten en zijn best kleurrijk. De achtergrond is wit, zodat het geheel niet te overweldigend is. De tekst bestaat telkens uit slechts een paar zinnen. Dat is prima, omdat de tekeningen meer vertellen. Er is een wat speelser lettertype gebruikt dat aansluit bij de stijl van de illustraties en de tekstgrootte leent zich tot gemakkelijk voorlezen.

Het nieuwe nest van de Kleine Marsus is een fijn prentenboek dat mede door de duidelijke lijnvoering en de vormgeving wat nostalgie oproept naar de oorspronkelijke stripreeks, maar ook een duidelijke eigen inslag heeft. Chaud doet zijn eigen ding, zonder afbreuk te doen aan het origineel en dat is prachtig! Kleine Pi, Kleine La en Kleine Mi hebben in Frankrijk reeds een nieuw avontuur gekregen en het zou allesbehalve een ramp zijn, mochten ze ook hier nog een nieuw avontuur kunnen beleven.

Eindoordeel: 4 sterren



Reacties op: Hoeba Hoeba Hop!

Meer informatie

Gerelateerd

Over