Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kidstalk: Piloot met de vijf strepen

op 30 mei 2019 door

In Kidstalk laten we af en toe een kiddo aan het woord die kort vertelt over een serie, een specifiek boek of een auteur. Vandaag bespreekt een kid Piloot met de vijf strepen. Want welk jongetje wil(de) nou geen piloot worden?

In deze tweede editie van Kidstalk vertelt Kyran, het zoontje van Sanne, over Piloot met de vijf strepen. Hij is acht jaar en zit in groep 5.

a71a5164ca644ab9a48d8c6bb0c0f518.jpeg

Wat verwachtte je van het boek?

"Ik dacht dat het een interessant boek zou zijn en hoopte dat ik iets zou leren over vliegen en het werk van een piloot. Doordat het boek is geschreven door een piloot hoopte ik dat hij dingen zou vertellen die je anders niet zo snel in een leerzaam boek tegen zou komen."

Wat is je eerste indruk van het boek bij het zien van de cover?

"Het boek is best groot en dik en heeft naast witte letters ook gouden letters die goed opvallen. De lucht is heel mooi, heel kleurrijk en de piloot in het dubbeldekker vliegtuig ziet eruit alsof hij avonturen gaat beleven. Na het zien van de buitenkant van het boek, ben ik benieuwd wat er aan de binnenkant gaat gebeuren."

Waar gaat het boek over?

"Het boek gaat over een jongen, Hans, die opgroeit met vliegtuigen. Als jongetje was hij al geïnteresseerd in vliegen en bouwde hij zijn eigen vliegtuigjes om er achter te komen hoe alles werkt. Later gaat het over de belevenissen van Hans als piloot. Hij vertelt over dingen die meegaan aan boord, welke gesprekken hij had met piloten en passagiers en waar hij heen ging." 

Las je dit boek alleen, of samen met iemand anders?

"Ik las het boek samen met mama, vlak voor het slapen gaan. Ook toen ik een paar dagen ziek was, las ze er uit voor. Ik vind het boek minder prettig om zelf te lezen. Hoewel ik goed lees, is de tekst veel en soms ingewikkeld. De sprongen in de tijd zijn niet altijd even goed te volgen, ik snap dan niet zo goed hoe oud de piloot op dat moment is. Het is dan fijn als mama af en toe dingen kan uitleggen."

Was Piloot met de vijf strepen wat je er van had verwacht?

"Ja, want het is een waargebeurd verhaal en er worden dingen verteld die je anders niet zo snel te weten komt." 

Welke topjes over dit boek kun je noemen?

"Het is een leuk boek met mooie tekeningen. Er worden dingen over de techniek van vliegtuigen uitgelegd, maar ook waar piloten aan boord tijdens het vliegen aan moeten denken. Het zijn soms spannende verhalen, maar soms zijn ze ook gewoon interessant. Het is net alsof je een dagboek van een piloot leest.

De app die bij het boek zit, is ook erg leuk. Er zitten vliegtuigen verstopt in het boek die je kunt vinden, je kunt je laten voorlezen en je kunt heel uitgebreid de Old Crow bekijken, een dubbeldekker vliegtuig dat ook in het verhaal voorkomt."

Heb je ook nog tips voor de schrijver?

"Af en toe springt de schrijver heen en weer tussen bepaalde gedachtes en ook in de tijd. Soms is dit voor mij als luisteraar wat moeilijk te volgen. De volgorde van de verhalen zijn niet altijd even duidelijk."

Zou je het boek aanraden, waarom wel of waarom niet?

"Ja, het is een heel interessant boek met spannende en grappige verhalen, Hans vertelt bijvoorbeeld dat hij een keer aapjes en politiehonden aan boord had. Ook heeft hij een duidelijke boodschap verteld in het boek: als je iets wilt zijn of worden, dan ben je het eigenlijk al. Je hoeft alleen nog maar te groeien. Toen hij dat zei, begon ik daar wel over na te denken "dat geldt dus blijkbaar ook voor mij."

f3768febb3bbf5b93dc16153ac41a6b8.jpeg

Wat is je eindconclusie? Met een cijfer natuurlijk!

"Ik vind het een goed boek, ik geef het boek een 7,2. De plaatjes in het boek zijn mooi, net zo kleurrijk als de voorkant. Hoewel ik de opbouw van de verhalen soms wat verwarrend vond, is dat wat Hans Nordsiek heeft verteld, wel erg interessant."

Wil je de volledige recensie van Sanne lezen, dan kan dat hier.



Reacties op: Kidstalk: Piloot met de vijf strepen

Meer informatie

Gerelateerd

Over