Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kijk! en ontdek de natuur!

op 14 juli 2019 door

In Mei 2019 verschenen bij uitgeverij Lemniscaat prachtige kartonboekjes, speciaal bedoeld voor de allerkleinste boekenliefhebbers onder ons. In de serie Kijk!-boeken maken jonge lezers op een realistische en leerzame manier kennis met bloemen, beestjes, vogels en vissen. Nieuwsgierig naar deze boekjes? Lees dan snel verder.

Door Annemieke de Jong

De kaften van de Kijk!-boeken vormen een prachtig kleurrijk geheel en nodigen direct uit tot oppakken, open slaan en lezen. Bovendien kan daar de term leren aan toegevoegd worden. Wanneer je de boekjes open slaat zie je dezelfde prachtige illustraties. Deze illustraties zijn door twee verschillende illustratoren weergegeven. In Kijk! Beestjes en Kijk! Vogels zijn de illustraties van de hand van de Engelse illustrator Jane Newman die naar eigen zeggen geobsedeerd is door details. Iets wat de volwassen lezer zeker terug zal zien in de realistische illustraties van vogels en insecten. De illustrator van Kijk! Bloemen en Kijk! Vissen is Puy Pinillos. Ook zij is erin geslaagd voor jonge kinderen aantrekkelijke en tegelijkertijd realistische illustraties te maken als toevoeging bij de verhalen. Iets wat zeker kracht geeft aan deze vrolijke boekjes voor jonge lezers.

44cd9f2fb6bcd1e73895ffae6f1b7c2e.jpg

De Amerikaanse auteur Stephanie Calmenson, die haar cariere begon in het basisonderwijs laat jonge lezers op een passende manier kennis maken met de verschillende onderdelen van de natuur. In haar boeken gebruikt ze kort tekstjes op rijm om de jonge lezer per pagina steeds iets te vertellen over een bloem of dier. Waarbij sommige van de feitjes waarschijnlijk ook de voorlezers zal verbazen. De uitstekende vertaling van deze rijm-verhaaltjes is van de hand van Jesse Goossens.

Hoe heerlijk is het dat je kinderen door middel van deze boekjes meer kunt leren dan dat iets een bloem, vis, vogel of insect is. Waar veel boeken de gegeneraliseerde benaming gebruiken bij tekeningen of foto's, is het mooie aan deze boeken dat alles bij de naam genoemd wordt. En zeg nou zelf, heb jij wel eens gehoord van een troepiaal, een goliathkever, de pygmeegrondel of de rafflesia?

De Kijk!-serie is aantrekkelijk, leerzaam en uitermate geschikt door hun korte op rijm geschreven teksten. Ze zijn daarom niet alleen leuk voor thuis, maar ook voor op school. Een absolute aanrader!

Kennen jullie nog meer van deze leerzame boekjes voor jonge kinderen? Deel met ons de titel en auteur.



Reacties op: Kijk! en ontdek de natuur!

Meer informatie

Gerelateerd

Over