Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat heb jij ervoor over om bekend te worden?

op 24 september 2018 door

Wees eerlijk. Zou jij met je beste vriendin meedoen aan een talentenshow als jullie beiden goed kunnen zingen? Floor en Sophie besluiten auditie te gaan doen, maar hoe zal het ze vergaan?

geschreven door Antoinette

Kijk naar mij is een echt meidenboek waarbij elk tienermeisje zich in zal herkennen. Nadat Sophie door gaat, blijft Floor verloren achter. Zij wilde ook zo graag verder in de talentenshow en nu heeft ze niks. Floor is blij voor Sophie, maar toch blijft het het kriebelen. Dan doet zich een geweldige kans voor! Floors zus Emily leert voor visagiste en maakt haar op. Ze  post een foto op Instagram, omdat ze nu wel erg lijkt op de Nederlandse zangeres Yasmine! Als ook de manager van Yasmine de gelijkenis ziet en Floor een voorstel doet, gaat er een wereld voor open. Alleen is er 1 voorwaarde: ze mag het aan niemand vertellen. 

Floor wordt snel klaargestoomd. Hoe moet ze poseren, hoe gedraagt ze zich onder de fans en natuurlijk last but not least liedjes en dansjes instuderen. Floor is een echt natuurtalent en al snel is haar eerste publiekelijke optreden. Ze stapt letterlijk een totaal nieuwe wereld in. Maar is dit wel echt wat Floor wil? Ze is niet echt zelf bekend? Echt nadenken over haar twijfels kan ze niet, want ze is druk met alle optredens.

Ondertussen is haar vriendschap met Sophie er niet beter op geworden. Sophie is druk met de liveshows en vindt dat Floor veranderd is. Ze moest eens weten!

Het boek sluit prachtig af en zal menig meisje tot nadenken zetten. Hoe belangrijk is bekend worden nu echt? Is de showbizz echt zo leuk als het lijkt?

De auteur

Joany Buenen, een van een eeneiige drieling, werkt voor MEIDEN magazine, een groot meidenblad in Nederland. Ze kent de wereld van de jonge meiden goed. Nadat haar ten ore was gekomen dat zangeres Avril Lavigne misschien vervangen zou worden door een dubbelganger, werd het idee voor een boek geboren. Kijk naar mij is hiervan het resultaat geworden. 

Voordat ze solo ging schrijven, heeft ze met haar drielingzussen, Wendy en Eefje, twee titels uitgebracht. Drie keer verliefd en Drie versies van mij. In 2014 schreef ze haar eerste boek Superlijm. Daarna volgde Breekbaar en Net als jij

Heb je zelf ook gedroomd van een beroemd leven of zou je dit nog steeds wensen? Laat ons weten wat je grote droom is en wat jij hiervoor over hebt onder deze spot! 



Reacties op: Wat heb jij ervoor over om bekend te worden?

Meer informatie

Gerelateerd