Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kolletje & Dirk - Feestdagen

op 30 november 2018 door

Morgen begint december. Een maand vol gezelligheid, lichtjes, feesten en cadeautjes. Eerst wordt er vol spanning uitgekeken naar de Sint en daarna verzamelt de hele familie zich rond de kerstboom. Dat gebeurt ook bij Kolletje en Dirk. Voor de gelegenheid zijn er twee boekjes verschenen waarin het meisje met de toversokken en haar buurjongen nieuwe avonturen beleven.

In O, kom er eens kijken logeren Kolletje en Dirk bij tante Laetitia. Daar leren ze dat Sinterklaas dit jaar geen Pieten meer meebrengt, maar de hulp vraagt van prinsen en prinsessen. Kolletje en Dirk mogen zich ook verkleden, ze eten hutsepot en feestboterhammen. Wanneer ze weer thuis zijn, horen ze wat opa vroeger van de Sint gekregen heeft en uiteraard komt Sinterklaas ook even langs.

O, dennenboom speelt zich uiteraard af wanneer het bijna Kerstmis is. Kolletje gaat samen met haar vader naar de kerstmaaltijd op school. Daar ziet ze Sanne, Brenda, Liekje en Patrick Poeptoeter ook. Samen met opa, oma en Dirk gaat ze naar het tuincentrum om een kerstboom met klont te kopen, of toch niet? Op de kinderboerderij gaan ze verkleed op de foto. Het liefst wil Kolletje een witte kerst, misschien kunnen haat toversokken helpen.

Allebei de boekjes zijn erg leuk om te lezen. Kolletje en Dirk beleven de decembermaand op hun eigen manier. Zoals steeds het geval is in de verhalen van Pieter Feller en Natascha Stenvert over het kleine, olijke duo zijn het belevenissen van elke dag en is de herkenbaarheid groot.

In O’ kom er eens kijken komt er geen Piet aan te pas, toch straalt het verhaalt de juiste sfeer uit. Het is een leuke insteek die ervoor zorgt dat geen enkel kind zich zal afvragen waarom oppas Fleur de Sint mag assisteren. O dennenboom is wat traditioneler, maar minstens even sfeervol. De vreugde van Kolletje om de eerste sneeuwvlokken is leuk en de teleurstelling van Dirk wanneer er wat met het kleine sneeuwmannetje gebeurt, is bekend terrein voor elke ouder.

Kolletje en Dirk zijn heerlijk ad rem en voor kinderen erg gemakkelijk om zich mee te identificeren. Deze twee nieuwe uitgaves rond het duo zullen voor leuke voorleesmomenten zorgen de komende periode. Enkele avonden samen rond het haardvuur of heerlijk onder een donsdeken. De twee boekjes zijn prima op te delen in stukken. Zo hoeven ze niet in één keer uit en valt er een paar dagen lang te genieten van de belevenissen van Kolletje en Dirk.

Welke boeken uit de Kolletje & Dirk-reeks heb jij al (voor)gelezen? Wat vond je ervan? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.



Reacties op: Kolletje & Dirk - Feestdagen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Pieter Feller

Pieter Feller

Pieter Feller (1952) is een Nederlandse auteur. Hij maakte in 1993 zijn debuut a...

Natascha Stenvert

Natascha Stenvert

Natascha Stenvert (1971) studeerde aan de kunstacademie en werd daarna een veelg...