Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees je wijs! Buiten spelen

op 16 april 2019 door

De zomertijd is eind maart weer ingegaan en de mooie zomerse dagen staan voor de deur. Buiten zie je mensen genieten van het warmere weer en de spelende kinderen zijn steeds vaker te horen in de wijk. Hoe heerlijk is het voor kinderen om buiten te spelen! Dit keer hebben we voor jullie een aantal titels opgezocht met als thema buiten spelen.

Door Antoinette

Naast dat we weer lekker naar buiten kunnen en de kinderen heerlijk buiten spelen, zijn er ook leuke boeken die over buiten spelen gaan. Is het dagje niet zo'n lekker weer, dan zijn er verschillende leuke boeken om erbij te pakken. Zo kunnen we stiekem toch nog even een beetje buiten spelen beleven.

0 tot 4 jaar

Voor de kleinste kinderen zijn er leuke boeken die zowel zelf als samen gelezen kunnen worden. De vrolijke plaatjes zorgen voor een leuke interactie tussen ouder en kind. Wat ziet het kind in het boek? Wat vind het kind leuk om buiten te doen? Al spelenderwijs leert het kind over buiten spelen en kan het zelf benoemen wat hij ziet en zou willen doen buiten.

Een paar leuke boeken om met je kind te lezen zijn:

* Jip en janneke spelen buiten

Dikkie Dik gaat buiten spelen

Binnen spelen/buiten spelen

Buiten spelen

4 tot 8 jaar

Vanaf de kleuterschool leren kinderen al snel de woorden te benoemen wat ze zien. Ze leren steeds meer woorden en starten met het lezen van kleine zinnen. Er komen veel boeken uit die kinderen ondersteunen met het leren lezen. De thema's zijn zeer divers, waardoor er voor elk kind wel boeken zijn die ze leuk vinden om te lezen.

Boeken waarbij buiten spelen een hoofdrol spelen zijn onder andere:

* Saskia & Jeroen spelen buiten

* Buiten in Bolderburen

8 tot 12 jaar

Bij deze doelgroep zie je dat er al meer boeken bestaan waarbij het draait om het ontdekken en ondernemen. Naast het lezen kun je actief aan de slag. Wat zie je buiten? Welke dieren ontdek je bijvoorbeeld buiten? Welke bloemen groeien wanneer? Buiten spelen krijgt een andere dimensie.

Een aantal titels die erg leuk zijn voor deze doelgroep zijn:

* Liever buiten spelen

* Speurpoep en andere spannende sporen

Speurpoep en andere spannende sporen is nog niet zo heel lang uitgebracht en kent een enorme diversiteit als je het boek openslaat. Ik mocht dit boek lezen en bewonderen. Hierover zal ik zo meteen wat meer vertellen.

Alle leeftijden

Een boek die erg leuk is voor alle leeftijden is Ga buiten spelen van Jo Schofield. Het boek laat allerlei activiteiten zien die je buiten kan ondernemen. Zo krijg je allerlei informatie over de natuur, maar leer je ook bijvoorbeeld hoe je een pijl en boog maakt. Naast Ga buiten spelen, heeft Jo Schofield nog een aantal boeken uitgebracht die je meer leert over de natuur. Ben je benieuwt naar haar boeken? Zoek eens op haar naam om meer titels te vinden!

* Ga buiten spelen


fa83f2908820d468957774c8f2cc574f.jpg

Speurpoep en andere spannende sporen

In Speurpoep en andere spannende sporen leer je veel over de dieren die in Nederland leven, maar ook in het buitenland. Bekijk de cover eens voordat je het boek openslaat. Wat zie je allemaal? Wist jij dat veren van duiven er bijvoorbeeld zo uit zien?

De inhoud van het boek is nog mooier en staat boordevol informatie over dieren. Naast veren ontdek je onder andere ook verschillende soorten pootafdrukken, poep, snavels en verblijfplaatsen. 

Andy Seed neemt je letterlijk aan de hand mee door het boek, waarbij hij de lezer veel informatie en feiten geeft, maar ook aan quizjes laat deelnemen. Wat weet je nog van hetgeen je gelezen hebt? Daarnaast staan er weetjes in het boek en wordt alles uitgelegd aan de hand van plaatjes om te laten zien wat hij bedoelt, of om de verschillen te benadrukken. De prachtige illustraties zijn getekend door Claire Almon

Speurpoep en andere spannende sporen is een interactief boek die je veel informatie verschaft en kinderen veel leert. Erg leuk om na een boswandeling of bezoek aan een dierentuin dit boek erbij te pakken. Wat herken je van wat je gezien hebt? Welk dier herken je?

Wie op zoek is naar een boek die duidelijk en herkenbare informatie geeft over dieren, is Speurpoep en andere spannende sporen echt een aanrader. Ik zal het boek zeker vaker erbij pakken, alleen al om de prachtige tekeningen.

5 sterren voor dit prachtige informatieve boek.

60c640aa5856e0108e15d27216ab88a5.jpg

Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar titels die jij gelezen hebt die gaan over buiten spelen. Laat je ons weten welke titel jij gelezen heb?



Reacties op: Lees je wijs! Buiten spelen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ron Schröder

Ron Schröder

Ron Schröder vormt samen met zijn vrouw Marianne Busser een bekend sch...

Jaap ter Haar

Jaap ter Haar

Jaap ter Haar was een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn carrière al...