Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Drakendal - 3

op 04 augustus 2018 door

Lees met ons mee! Inmiddels zijn we gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de besprekingen ervan gemist, de meest recente vindt je hier. Wil je alsnog aansluiten, ook dat is mogelijk! Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we in Drakendal tot hoofstuk 20.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

In de afgelopen weken kwamen we tot de ontdekking dat niet alleen de cover, maar ook het personage Fee, magisch is! Telkens weer komen er prachtige details naar boven drijven, die er voor zorgen dat we langzaam maar zeker deelgenoot worden van de magische wereld waarin Fee - en inmiddels ook Wolf en Max - zich mogen begeven. De spanning stijgt! Zal Fee er in slagen haar boeken terug te vinden en ontdekken wat haar kracht is?

Week 3 - Hoofdstuk 14 - 20

Annemieke: Wat een verrassende wending maakt Drakendal deze week. Als drakenfan was ik helemaal 'happy', nu er een draak ten tonele verschijnt. Wat geniet ik van dit verhaal. Er komen steeds meer elementen bij, maar die maken mij eigenlijk vooral nog nieuwsgieriger. Die prinsessenschool, daar moet je toch niet aan denken. Het opofferen voor de samenleving, is iets wat je in veel fantasieverhalen tegen komt, maar toch... Hoe groot is de kans dat je gelijk als uitverkorene wordt uitgekozen? Hoe dapper is Fee, dat ze de plaats van haar pas ontmoette vriendin inneemt? En vooral, wat is ze van plan?

Evy: Haha, jij schrijft zo mooi 'Hoe daper is Fee'. Ik kan alleen maar denken 'Neeeeeeee, doe dat nu niet!!! Stom, stom, stom!' Ik hoop op een schitterende wending in het verhaal volgende week. Ik ben het wel helemaal met je eens, Annemieke, dat ik dit niet had zien aankomen! Die prinsessenschool zat heel goed verborgen tot nu toe en geeft het verhaal direct weer nieuwe impulsen. Ik kon echt niet stoppen met lezen deze week! Het is ook echt spannend aan het worden nu! 
Ik vind het verhaal erg mooi geschreven, ook voor volwassenen zit er voldoende uitdaging in om dit boek met plezier te lezen!

Vragen aan de lezers!

  • Zouden jullie jezelf opofferen voor een past ontmoette vriendin en net als Fee haar plaats in nemen?
  • Wat denken jullie dat Fee van plan is?
  • Wat denken jullie dat de gevolgen gaan zijn van Maximiliaan zijn geheugenspreuk?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Heb je nog niet gelezen, maar wil je wel graag aansluiten. Dat kan nog steeds! De Lees met ons mee! artikelen lopen nog tot eind augustus. Download snel de 'vakantiebieb'. Komende week lezen we tot hoofdstuk 27.



Reacties op: Lees met ons mee! - Drakendal - 3

Meer informatie

Gerelateerd