Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Drakendal - 5

op 18 augustus 2018 door

Lees met ons mee! Inmiddels zijn we gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de besprekingen ervan gemist, de meest recente vindt je hier. Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. Het eind komt in zicht! De afgelopen week lazen we in Drakendal tot hoofstuk 33.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

De afgelopen week hebben we - opnieuw - ervaren dat het boek blijft verrassen. Wendingen die er voor zorgen dat het belangrijk is je aandacht bij het boek te houden, tijdens het lezen. Die laatste lezer zijn, dat is toch wel een ervaring. Al weten niet alle lezers of ze dat even graag zouden willen zijn...

Week 5 - Hoofdstuk 27 - 33

Annemieke: Wat blijf ik genieten van dit prachtige boek. Het biedt alles wat een goed boek voor mij moet hebben - met een vleugje actie, avontuur en magie. De afgelopen hoofdstukken hebben we echt gezien hoe bijzonder Fee is. Haar krachten, haar dapperheid. De wijze waarop ze achter Grijper aan gaat, vastbesloten om de bril terug te krijgen. Blijkt maar weer dat Fee een sterke persoonlijkheid is, net als tijdens het hoofdstuk met de draak. 

Het vernietigen van het boek, om zeker de laatste lezer te zijn, geeft me wel de kriebels als boekenliefhebber. Al denk ik nu wel, waarom heeft Fee niet gelijk gedaan wat haar werd opgedragen. Het is maar te hopen dat Grijper Drakendal niet te pakken krijgt. Tegelijkertijd vind ik het ook erg mooi om te zien dat Fee er voor kiest haar nieuwe vrienden te hulp te schieten. De kracht van vriendschap komt duidelijk in dit boek naar voren. 

Het was weer genieten! Ik ben erg nieuwsgierig naar de afloop, maar vindt het ook erg jammer dat het avontuur bijna over is... De spanning in het boek stijgt en persoonlijk houd ik daar wel van.

Evy: Mooi hoe Annemieke haar stukje afsluit! Dat is dus precies wat ik ook ervaar. Door wekelijks een deel te lezen, krijg je een feuilleton-gevoel en is het erg jammer dat je weet dat volgende week de laatste week is. 
Dat neemt niet weg dat ik met volle teugen geniet van dit boek. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat deze week minder 'leuk' was dan vorige week. 


Steeds meer wordt duidelijk over de achtergrond van Fee en dat helpt je als lezer om het verhaal steeds beter te begrijpen. En we zien ook steeds meer hoe slecht die Govert Grijper is! Bah, wat een nare man! 
Fee is erg bijzonder, dat staat als een paal boven water! Ze blijft rustig in spannende situaties, ze kan erg snel nadenken, ze is erg dapper en ze staat aan de goede kant. Toch vrees ik, dat ze door het boek Drakendal niet direct te vernietigen een grote fout heeft gemaakt. Ik kijk vol spanning uit naar volgende week... ik hou mijn hart al vast!

Vragen aan de lezers!

  • Wat vinden jullie van het personage Fee?
  • De laatste lezer moet het boek vernietigen... Had Fee eerst het boek moeten vernietigen of denken jullie dat ze er goed aan heeft gedaan eerst haar vrienden te hulp te schieten?
  • Kijken jullie ook zo uit naar het einde van dit boek en zijn jullie net zo nieuwsgierig naar de afloop?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Komende week lezen we Drakendal uit! Wat zal dat genieten zijn.



Reacties op: Lees met ons mee! - Drakendal - 5

Meer informatie

Gerelateerd