Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 1

op 21 juli 2018 door

Lees met ons mee! Vorige week hebben we het al aangekondigd. Heb je de aankondiging gemist, deze vindt je hier. Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we Geheim agent oma hoofdstuk 1 t/m 2.

Door Evy en Annemieke

Verwachtingen

Annemieke: Het boek is er niet één waar gelijk mijn oog op viel, bij het bekijken van de boeken in de 'vakantiebieb'. Waarschijnlijk ook omdat er in deze leeftijdscategorie heel wat leuke, voor mij meer bekende titels naar voren kwamen. Ik ben blij dat jij, Evy de titel opperde, want toen ik het boek ging bekijken werd ik erg enthousiast! De cover heeft op mij al een humoristische uitwerking. Wie wil zo'n oma nou niet? Gezien de hele omschrijving en de opzet van het verhaal kan het bijna niet anders dan dat we een grappig en leuk kinderverhaal voorgeschoteld krijgen. Ik ben benieuwd of je al iets over de titel gehoord had? Wat zorgde ervoor dat je juist deze titel noemde als één van de opties voor het 'Lees met ons mee!'-avontuur?

Evy: Goede vraag Annemieke! Ik had nog nooit van het boek gehoord, maar zowel de korte inhoud als de titel als de cover spraken me erg aan. Ik voelde de absurditeit van een oma die geheim agent is al direct van het boek af spatten! Als een boek zo snel een glimlach op mijn gezicht tovert dan ben ik verkocht. Ik ben het ook helemaal eens met jouw zin ‘wie wil zo een oma nu niet?’. Ik in ieder geval wel! Toch denk ik dat het ook voor gênante situaties kan zorgen, zo een oma, en dáár wil ik ook meer over lezen. 

Week 1: Geheim agent oma hoofdstuk 1 t/m 2

Annemieke: Wat heb ik genoten van deze eerste twee hoofdstukken. Nu al, zie ik, tal van thema's terug komen. Deels wat ik verwacht had zoals het thema familie, maar daarnaast ook de thema's pesten en bang zijn. Ook de humor is me in positieve zin opgevallen. Wat een heerlijke, nuchtere schrijfstijl. Die ik onder andere terug vond in de volgende quote:

Max knikt. 'Ja, eerst brak ze in twee stukken. En toen viel ze in duizend stukjes uit elkaar. Nu gaan ze lucht in haar pompen.' De oude vrouw slaat haar hand voor haar mond. 'O, gossie, gossie, gossie,' zegt ze.

Het maakt me nieuwsgierig naar welke thema's jij hebt terug gezien, op basis van de eerste hoofdstukken? Heb je ook zo genoten van de humoristische invalhoek in dit verhaal?

Evy: In eenvoudige zinnen wordt toch heel veel verteld en er zit behoorlijk wat humor verstopt tussen de regels inderdaad. Het was voor mij geen uitbundige humor, maar eerder ingetogen. Hier en daar een kwinkslag. Ik vond inderdaad ook de scène met zijn 'andere' oma erg aangrijpend. Het wordt heel luchtig verteld, maar het raakte me wel! Ook de benadering vanuit de ogen van een kind is erg realistisch gedaan. 

'Misschien dat hij met zijn nieuwe oma kan oefenen,' zegt zijn vader. 'Die is dol op gevaarlijke spelletjes.'

Dit is de laatste zin van het tweede hoofdstuk en daardoor wordt de spanning mooi opgevoerd! Ik kijk echt uit naar oma, als je in haar volle glorie ten tonele verschijnt en alle andere personages doet verbleken! Of zoiets stel ik er me toch bij voor...

Vragen aan de lezers!

  • Was dit boek jullie zelf al opgevallen? Heb je een idee waarom wel of niet?
  • Welke thema's zien jullie terug op basis van de eerste twee hoofdstukken?
  • Wat verwachten jullie van de rest van het boek?

Deel hieronder jullie eerste leeservaringen? Heb je nog niet gelezen, maar wil je wel graag aansluiten. Dat kan nog steeds! Download snel de 'vakantiebieb'. Komende week lezen we tot het hoofdstuk 'Chinees eten'. 



Reacties op: Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 1

Meer informatie

Gerelateerd