Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Minecraft: de strip

op 06 augustus 2020 door

David is net verhuisd en hij vindt zijn nieuwe school maar niks. Gelukkig kan hij nog afspreken met zijn vriendenclub van zijn oude school, in het spel Minecraft. Daar gaan ze samen op avontuur om de Ender-draak te verslaan.

Minecraft

Het verhaal, geschreven door Sfé R. Monster, bevat geen uitleg over het Minecraft-spel, maar als David voor de eerste keer inlogt na zijn verhuizing, leiden zijn vrienden hem rond door hun basis en laten ze zien wat ze de laatste tijd allemaal gedaan hebben. Daardoor krijg je als lezer toch een introductie in wat je allemaal kan doen in het spel. Vooral als je het spel niet kent, is dit handig. Alle termen die specifiek voor het spel zijn, worden niet uitgelegd, maar de betekenis ervan wordt snel duidelijk als je naar de afbeeldingen kijkt. Zelfs als je het spel dus nooit gespeeld hebt, krijg je snel een goed beeld van de wereld waarin het avontuur zich afspeelt. Voor een echte speler zal er wel veel te herkennen zijn op de tekeningen!

Dit verhaal bevat twee korte avonturen in de Minecraft-wereld: het creëren van een Wither-monster en het verslaan van de Ender-draak. Het verhaal over Wither-monster is origineler dan die over de Ender-draak, omdat je bij de draak eigenlijk al ruim vantevoren aan ziet komen dat ze die gewoon gaan verslaan.

Illustraties

Alle informatie wordt verteld door de personages. Over het algemeen zijn de tekstballonnetjes klein en bevatten ze maar een paar regels tekst. De tekeningen, gemaakt door Sarah Graley, zijn in deze strip dus heel belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt. De personages verschillen zoveel van elkaar (haarkleur, huidskleur, kleding) dat ze altijd gemakkelijk te herkennen zijn. Op de laatste pagina's van het boek toont Sarah Graley hoe ze de tekeningen heeft gemaakt, van schets tot uiteindelijke versie. Ze maakt de tekeningen eerst met potlood en ze maakt ze af op de computer, waardoor de kleuren mooi egaal zijn.

Het Minecraft-spel staat bekend om de "blokkerige" graphics en dat komt in deze strip vooral terug in alle objecten en achtergronden. Zelfs het kampvuur dat ze maken, is een blokje waar blokvormige vlammetjes vanaf komen. De personages zelf zijn wel normaal rond getekend, zodat je goed kan herkennen wat de vijanden in de Minecraft-wereld zijn, en wie de spelers zijn. De stijl waarin de mensen getekend zijn, is heel strip-achtig: grote, ronde witte ogen met een zwart stipje als pupil, een omhoogstaande neus en een een grote, ronde mond. Ook de rest van hun lichamen zijn versimpeld getekend en ze lijken heel flexibel.
In de strip lijkt het alsof ze echt fysiek aanwezig zijn in de Minecraft-wereld, maar op andere afbeeldingen zie je ze aan hun computer of laptop zitten met een chatscherm en een hoofdtelefoon met microfoon, waardoor het duidelijk wordt dat ze niet echt rondlopen in de virtuele Minecraft-wereld.

De auteur en illustrator hebben hun best gedaan om allerlei soorten personages te laten zien. Alle personages hebben bijvoorbeeld een andere haar- en huidskleur, andere interesses (ook in de liefde) en andere dingen waar ze goed in zijn (bijvoorbeeld bouwen van nieuwe dingen in Minecraft, of juist het vechten met vijanden). Het belangrijkste van dit verhaal is het avontuur dat David beleeft met zijn vrienden in de Minecraft-wereld, en het maken van nieuwe vrienden (zowel in Minecraft als in de echte wereld).

Conclusie

Minecraft - de strip is een kort verhaal, maar er gebeuren ontzettend veel dingen. Vooral in het spel doen zijn oude vrienden hun best, zodat David zich niet alleen voelt nadat hij naar de andere kant van het land verhuisd is.
Het verhaal zelf, over verhuizen naar een andere stad, is niet heel origineel, maar wat het leuk maakt is dat David in een spel af kan spreken met zijn oude vrienden. Het boek is waarschijnlijk leuker voor kinderen die Minecraft spelen, maar ook voor een niet-speler is het verhaal goed te begrijpen.



Reacties op: Minecraft: de strip

Meer informatie

Gerelateerd

Over