Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Minichallenge deel 1: Botje!

op 14 mei 2018 door

Tjippie! Vandaag gaat het dan echt gebeuren. We starten met de Botje-minichallenge! Pak vlug het boek uit je kast, ga er eens lekker voor zitten en lees samen Botje.

Bibi’s vader heeft een wolwinkeltje: Trollenwol. Vanuit het hele land komen mensen naar het winkeltje om wol te kopen in kleuren die niemand kent. Bibi vindt het maar suf, want wie heeft er nou een wólwinkel? Op een dag wordt er een vreemd pakketje bezorgd. Er blijkt een robot in te zitten. Een meisjesrobot om precies te zijn. Ze heet Botje en kan rekenen als de beste, keiharde boeren laten, supersnel achterstevoren praten en is dol op dansen. Kortom: ze lééft! Tenminste, als ze op tijd wordt opgeladen... Er breekt een allesbehalve saaie tijd aan voor Bibi: want al gauw wordt duidelijk dat Botje gezocht wordt door mensen met nare bedoelingen. Maar wie heeft Botje eigenlijk gemaakt? En waarom is ze bij Bibi gebracht?

Deel je leeservaringen

Heb je het boek uit? Of heb je iets heel leuks meegemaakt tijdens het samenlezen? Mooi! Deel dit dat onder dit artikel. We zijn op zoek naar mooie, leuke, ontroerende, maar soms ook minder leuke leeservaringen.

Leesclubvragen

Om je een klein beetje op weg te helpen bij het samenlezen hebben wij een paar leesclubvragen opgesteld. Uiteraard is eigen inbreng volkomen welkom!

  • Wat vond je van dit boek?
  • Hoe zou jij Botje omschrijven?
  • Zou jij graag een robotje willen hebben? En wat moet hij/zij dan kunnen?
  • Zijn robotjes net zo 'levend' als mensen? 
  • Wat is jouw favoriete stukje uit het boek?
  • Wie is jouw favoriete personage?
  • En wie zie je liever niet meer terug in boek 2: Botje en de zeven schroefjes?
  • Wat verwacht je van het tweede boek?


Reacties op: Minichallenge deel 1: Botje!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte jarenlang als juf in het basisonderwijs. In 2007 begon ...

Annet Schaap

Annet Schaap

Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrat...