Minichallenge deel 2: Botje en de zeven schroefjes

op 07 juni 2018 door

Dubbel tjippie! Het tweede boek uit de Botje-Minichallenge is aan de beurt. Deel één lazen we al en dit deel klinkt opnieuw veelbelovend. Janneke Schotveld, auteur van Super Juffie, heeft een leuk vervolg weten te breien (snap je hem?) aan het boek over het meest schattige en unieke robotje ter wereld. Illustrator Annet Schaap zorgde net zoals in Botje! voor toffe tekeningen bij het verhaal.

In Botje en de zeven schroefjes ontvangt Bibi een briefje van haar robotvriendinnetje Botje met een dringende vraag om hulp. Appie, de wereldberoemde uitvinder, is weg en Botje is helemaal alleen. Samen met Midas en postbode Wannes schiet Bibi het robotje te hulp. Appie blijkt een flinke hersenschudding te hebben opgelopen en lijdt aan acuut geheugenverlies. Dan gebeurt er iets met Botje dat zonder de hulp van Appie niet kan worden opgelost. Krijgt Appie zijn geheugen op tijd terug?

Botje en de zeven schroefjes is het vervolg op Botje!, maar ook best los te lezen. Al is het natuurlijk fijner als je de kennismaking tussen Bibi en Botje meemaakt en ze zo beter leert kennen. Alle leuke personages uit het eerste deel duiken immers opnieuw op en als lezer kan je alleen maar blij zijn voor Bibi dat Botje weer even bij haar komt logeren. Wanneer het noodlot toeslaat, is dat wel even slikken. Gelukkig is Bibi niet het soort meisje dat snel opgeeft. De illustraties van Annet Schaap geven de blijdschap en het verdriet in het verhaal mooi weer. Botje zorgt voor een lach en een traan en hoe meer hoofdstukken je leest, hoe minder je kan wachten om de afloop te kennen.


Deel je leeservaringen

Heb je het boek uit? Of heb je iets heel leuks meegemaakt tijdens het samenlezen? Mooi! Deel dit dan onder dit artikel. Net zoals bij deel één zijn we op zoek naar mooie, leuke, ontroerende, maar soms ook minder leuke leeservaringen. We willen heel graag weten wat jij van de boeken vond, dus aarzel niet om een reactie achter te laten.

Leesclubvragen

Om je een klein beetje op weg te helpen bij het samenlezen hebben wij een paar leesclubvragen opgesteld. Uiteraard is eigen inbreng volkomen welkom!

  • Wat vond je van dit boek? Is het beter/minder goed dan deel één? Waarom?
  • Natuurlijk is Botje ook jouw favoriete robot, maar welke andere robot uit het boek zou je graag in huis nemen?
  • Heeft de vader van Bibi al een muts gemaakt die jij graag zou dragen?
  • Hebben je kinderen en jij dezelfde leeservaring gehad?
  • Wat is jouw favoriete stukje uit het boek?
  • Wie is jouw favoriete personage?
  • Wie is het meest eigenzinnig: Bibi of Botje?
  • Welke illustratie van Annet Schaap trok je aandacht het meest?
  • Wie wil je zeker terugzien in het volgende boek?
  • Wat verwacht je van het derde boek: Botje en Co?


Reacties op: Minichallenge deel 2: Botje en de zeven schroefjes

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte jarenlang als juf in het basisonderwijs. In 2007 begon ze met het schrijven van kinderboeken en sinds 2012 is ze fulltime schrijfster. Haar eerste boek Villa Fien werd bekroon...

Annet Schaap

Annet Schaap

Annet Schaap (1965) studeerde aan twee kunstacademies: vijf jaar aan de Academie in Kampen en een jaar aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Behalve kinderboeken ilustreert Annet ook...