Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rebelse katten - een geschiedenisboek voor kattenliefhebbers

op 23 juli 2019 door

In Rebelse katten van Kimberlie Hamilton kun je lezen over meer dan dertig katten die bijzondere dingen hebben gedaan, van een kat uit de zeventiende eeuw tot aan katten die nu nog leven. De kaft maakt meteen duidelijk dat het boek over katten gaat - er staan allemaal kleine, schattige kattentekeningetjes op in verschillende houdingen. Deze tekeningen komen ook terug binnenin het boek.

De illustraties zijn gemaakt door zeventien verschillende illustratoren. Elke kat heeft zijn eigen illustrator (nou ja, de meeste illustratoren hebben wel twee tekeningen gemaakt)! Elke illustratie is dus ook anders. Er zitten digitale tekeningen bij, maar ook illustraties die met aquarelverf zijn gemaakt.

Het is echt een boek om in delen te lezen - elke keer een verhaaltje van een pagina over een bijzondere kat!
Vooral voor kattenliefhebbers is het een heerlijk boek. Het is ontzettend leuk om over alle speciale dingen te lezen die katten, meestal onbewust, toch gedaan hebben.

Het verhaal van elke kat wordt op 1 pagina beschreven en onderaan staan (wanneer bekend) van wanneer tot wanneer de kat geleefd heeft. Elk verhaal vertelt waarom een kat zo speciaal is en wanneer er meer katten zijn die bijvoorbeeld dezelfde soort dingen hebben gedaan, zoals verre reizen gemaakt, worden die kort genoemd op de twee pagina's na het "grote" verhaal.
Tussendoor staan veel pagina's met allerlei interessante kattenweetjes. Er worden zelfs reistips gegeven als je naar een plaats op vakantie wilt gaan waar er heel veel katten zijn!

Het schattigste verhaaltje, maar ook meteen een hele zielige als je naar zijn sterfdatum kijkt, is het verhaal van Pyro, een jong katje dat meevloog met piloten van Britse vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. De tekening die Hui Skipp bij dit verhaaltje gemaakt heeft, maakt Pyro extra schattig. Andere katten hebben dan weer een heel stoer verhaal en de tekeningen laten dat ook zien.

Het boek is heel vrolijk geschreven. Je merkt duidelijk dat de auteur enthousiast is over het onderwerp en van katten houdt!
Aan de vertaling merk je soms echter wel dat het oorspronkelijk een Engels boek was, door een zin die niet heel lekker loopt in het Nederlands of de toevoeging van een opmerking over de Nederlandse taal, na een zin over een bepaald begrip in het Engels.

Aangezien veel van de beschreven katten in de twintigste en/of eenentwintigste eeuw hebben geleefd (of nog steeds leven), zijn er ook foto's van deze katten. Het is jammer dat er geen foto's bij staan, al lijken de tekeningen van die katten natuurlijk wel op de echte katten.

Hoewel dit boek duidelijk voor kinderen geschreven is, is het ook voor volwassen kattenliefhebbers leuk door de vrolijke tekeningen en de grote hoeveelheid verhalen en kattenweetjes.



Reacties op: Rebelse katten - een geschiedenisboek voor kattenliefhebbers

Meer informatie

Gerelateerd

Over