Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: Hallo, hallo, wie brult daar zo?

op 17 augustus 2021 door

Kleintje Beer en Buurbeertje zijn terug, na dat we eerder kennis met ze maakten in Ik zag twee beren woordjes leren. En wat een bijzonder verhaal is dit... Kleintje Beer hoort wel een heel bijzonder geluid. Wat zou dat zijn? Lees snel verder en ontdek het!

Door Annemieke de Jong

Harmen van Straaten

De boeken van schrijver en illustrator Harmen van Straaten zijn niet weg te denken uit de boekencollectie van menig kinderboekenliefhebber. Inmiddels heeft hij ruim 400 boeken geïllustreerd en er ook nog eens zo'n 50 boeken geschreven. Het is dan ook niet raar dat er inmiddels voor zo ongeveer iedere leeftijdscategorie boeken zijn, waar Van Straaten de hand aan heeft gelegd. 

Hallo, hallo, wie brult daar zo?

'Hallo, hallo... wie brult daar zo?' fluistert Kleintje Beer. 'Van wie komt dat geschreeuw?'

En zo begint de zoektocht naar de oorzaak van dat wel heel bijzondere geluid dat Kleintje Beer steeds hoort...

Tijdens zijn soms wat komische zoektocht komt hij allerlei dieren tegen, waaronder een leeuw, een koe en een papegaai. Alle dieren zijn van mening dat het geluid dat Kleintje Beer heeft gehoord, bij hun vandaan komt...

KNAP! zegt het touw. En Krokodil...

'Au!' roept Leeuw. 'Bijt in je éígen bil!'

Maar al snel blijkt dat dat bijzondere geluid helemaal niet van één van deze dieren vandaan komt...

Leeservaring

1544dbb6f03f343903d616397a669669.pngZo gauw je Hallo, hallo, wie brult daar zo? tevoorschijn haalt, heeft het een sterke aantrekkingskracht voor jonge lezers. Waarbij de kleurrijke illustraties duidelijk herkenbaar zijn en tegelijkertijd een grappige uitstraling hebben.

Het is heerlijk om samen met je peuter (of kleuter) op zoek te gaan naar waar dat geluid toch vandaan komt... De dieren zorgen voor herkenning en het is heerlijk om samen de geluiden van de verschillende dieren te maken.

Samen lezen is in het geval van dit boek niet alleen samen lezen, maar ook samen actief het verhaal beleven! 

Hierdoor kun je je kind echt betrekken bij het verhaal. Bovendien helpt het je kindje voor te bereiden op de komst van iets wel heel bijzonders... 

Een baby!

Eindoordeel

Hallo, hallo, wie brult daar zo?  is mede door de vormgeving uitermate geschikt voor jonge boekenliefhebbers. Het formaat, de stevige pagina's en de combinatie van kleuren, lettertypes en rijm maken het boek erg aantrekkelijk. Helemaal in combinatie met de prachtige, grappige illustraties en de herkenbare dieren in het verhaal.

Een boek om samen met je kind van te genieten, waarbij je je kind actief kunt betrekken - onder andere door de dierengeluiden te maken - en dat tegelijkertijd helpt je kind voor te bereiden op de komst van een baby (die het soms zeker bijzondere geluidjes zal horen maken).

Hallo, hallo, wie brult daar zo? krijgt van mij 4 sterren.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je een leesfragment van dit bijzondere boek. Je vindt het boek op www.kinderboeken.nl



Reacties op: Recensie: Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Harmen van Straaten

Harmen van Straaten

Harmen van Straaten is schrijver en illustrator. In 1987 illustreerde hij zijn e...