Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Remi, het eenzame hondje

op 24 juni 2020 door

Hij zocht de hele dag.
Binnen. Buiten. Hoog en laag.
Maar er was geen plek voor Remi.

Remi, een klein hondje met een zwarte vacht, heeft geen thuis. Hij zwerft door de omgeving en zoekt naar een eigen plekje. Hij is eenzaam en zijn zoektocht blijft maar duren. Wanneer het in de stad helemaal misloopt, slaat hij op de vlucht. Een oplettend meisje schiet hem echter te hulp.

Door Katy

Remi, het eenzame hondje is een prentenboek van de Brit Richard Jones. Nadat hij zijn kunstdiploma behaalde, week hij even af van het illustratiepad, maar een baantje bij de bibliotheek wakkerde de liefde voor zijn vak weer aan en ging hij weer kinderboeken maken. Hij illustreerde onder andere Mijn grote vriend Leeuwwitje van Jim Helmore en het voorlopig nog onvertaalde Town mouse, country mouse van Libby Walden.

De tekst is eenvoudig gehouden, maar er stroomt een zweempje van iets poëtisch doorheen en is expressief. Op elke pagina staan enkele zinnetjes en die zijn vrij groot gedrukt, zodat ze gemakkelijk voor te lezen zijn. Het leest fijn en er zit een goed ritme in. Doordat de tekst mooi is opgenomen in de open ruimtes van de illustraties, staat die het kijkgenot niet in de weg.

De illustraties variëren van donker tot licht. Soms beslaan ze één pagina en soms een dubbele spread. Wanneer Remi door het landschap dwaalt en door de straten van de stad is goed te zien hoe het hondje zich voelt en het is niet moeilijk om medelijden met het schattige beestje te krijgen. Richard Jones speelt met pasteltinten en primaire kleuren die elkaar afwisselen. Het mooist zijn de tekeningen waarin Remi lijkt te verdwijnen tegen de weidse achtergrond. Het meisje dat Remi opmerkt, valt op door haar rode mutsje en komt als figurant op een aantal tekeningen terug. Richard Jones heeft een knappe stijl die moeiteloos emoties weet op te roepen. De manier waarop hij technieken en kleur combineert, maakt dat dit boek aanspreekt. De prenten zijn gedetailleerd, maar niet zo bijgewerkt dat het strak wordt. Kleine oneffenheden geven zijn werk authenticiteit.

Remi, het eenzame hondje is een vertederend verhaal en zal door de fijne combinatie van tekst en tekeningen zeker weten te ontroeren. Remi weet niet alleen het hart van het meisje met de rode muts te veroveren. Op dit hondje zullen veel kinderen verliefd worden.

Eindoordeel: 5 sterren!



Reacties op: Remi, het eenzame hondje

Meer informatie

Gerelateerd

Over