Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tien redenen waarom je Bravelands zou moeten lezen!

op 09 september 2018 door

Bijzondere boeken in overvloed. Het ene boek schreeuwt nog harder dan het andere om gelezen te worden. Waarom zou je een boek nou juist moeten lezen? Vandaag geven we je tien redenen waarom je het eerste deel uit de Bravelands-serie zou moeten lezen!

Geschreven door Sanne en Annemieke.

Waar gaat het boek over?

De Outsider is het eerste deel uit de serie 'Bravelands' geschreven door Erin Hunter. Hunter schreef eerder boeken over sterke katten, nu waan je je in het leven van een olifant, baviaan en leeuw. De leeuw Fier is verbannen uit zijn troep. Sky de olifant kan de beenderen van de doden lezen en Doorn de baviaan komt in opstand tegen zijn lot. Jarenlang leefden de wilde dieren op de Afrikaanse vlakte volgens één regel: alleen doden om te overleven. Maar verraad steekt de kop op in de meest onverwachte omstandigheden, en sommige dieren zijn bereid héél ver te gaan in hun zoektocht naar macht. Wanneer een verschrikkelijke list de vrede bedreigt, moeten de drie jonge dieren de krachten bundelen in een gevecht tegen het kwaad. 

1. De cover!

Zonder twijfel is de cover een reden om Bravelands in je bezit te krijgen. Annemieke: "Ik pakte hem op in de boekhandel, omdat hij er voor mij echt uitsprong tussen tal van andere boeken op de tafel. Je kan er naar bijven kijken door alle patroontjes die samen de leeuw vormgeven." En heb je de gouden details en letters gezien? Het boek schittert en heeft een sjieke uitstraling. Adembenemend! 

2. Voor alle leeftijden!

Bravelands: De Outsider mag dan een kinderboek zijn voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, maar ook voor volwassenen is het absoluut een aanrader. De prachtige beschrijvingen en de bijzondere karakters zorgen ervoor dat ze zowel kind als ouder weten te boeien. 

3. Denk als een leeuw!

Fier is een leeuwenwelp die zijn roedel kwijtraakt en bij een groep bavianen gaat wonen. Maar na een tijdje krijgt Fier vragen over zijn identiteit. Voelt hij zich wel een baviaan, of meer een leeuw? Het is ook best lastig om als leeuw in bomen te leven! Maar hoe leven leeuwen dan wel? Sanne: "Wat het boek zo bijzonder maakt is dat de verschillende passages vanuit de dieren zijn geschreven. Er komen geen menselijke personages in het boek voor. We kruipen in het hoofd van Fier en zijn vrienden. En dat komt heel echt op mij over." Ruik de hyena's, sla met je klauwen en denk als een leeuw als je de hoofdstukken over Fier leest.

4. Leef op de savanne!

Zonder het echt te beseffen krijg je als lezer toch best veel mee over het leven op de savanne. Sanne: "Erin Hunter vertelt hoe de dieren elkaar voeden, dat er regels en rangen zijn, dat de dieren trektochten maken opzoek naar eten. Je krijgt hierdoor echt een kijkje in het leven van de dieren." Leerzaam dus! En dat vanuit je luie stoel!"

5. Vriendschap overwint alles! (of toch niet?)

Vriendschap en liefde zijn een terugkomend thema. De liefde tussen de twee bavianen, die uit verschillende niveaus komen en daardoor eigenlijk niet samen mogen zijn. De liefde en de bijzondere band tussen familie. Beiden komen ze naar voren! Beiden zorgen ze ervoor dat de dieren dingen doen die ze anders wellicht nooit gedaan zou hebben. En ook de bijzondere vriendschappen tussen verschillende dierensoorten spelen daarin een belangrijke rol. De grote vraag is: houdt de liefde stand, of toch niet? Is de band tussen familie en tussen de vrienden sterk genoeg? 

Tip: Dankzij de bijzondere vriendschappen leent het boek zich uitstekend voor de Kinderboekenweek!

6. Dierlijke taalgrapjes!

Het zijn de details die het doen. Met een aantal woordspelingen weet je weer even dat je niet meeleest vanuit een menselijk personage, maar vanuit die van een dier. Dieren zijn niet bij de hand, maar bij de poot! Fier maakt zich niet uit de voeten, maar uit de poten en Sky vraagt zich niet af wat er aan de hand is, maar wat er aan de poot is. Kun jij de taalgrapjes vinden?

7. Avontuur!

Het mag duidelijk zijn dat het boek leerzaam is en tot de verbeelding spreekt. Maar daarnaast zit het boek ook barstensvol avontuur! Niet één, niet twee, maar zelfs drie spannende verhaallijnen bevat het boek. De drie dieren moeten zien te overleven, ze worden weggedreven van wat eerst zo veilig voor ze leek. Zou het goed komen en weten ze een veilige thuishaven te vinden? Gevaar ligt overal op de loer en dat maakt het boek gruwelijk spannend!

8. Magisch!

Het is niet zomaar een avontuur, het is magisch! De bijzondere krachten van de opperouder die de botten van de doden leest, vallen in het niets bij de bijzondere magische krachten van Sky. Waar haar opperouder het verleden leest, slaagt Sky erin toekomstige gebeurtenissen te lezen in de botten.

9. Je bent een toffe serie rijker! 

Als je eenmaal bent begonnen kan en wil je niet meer terug. De avonturen zijn adembenemend, de dierlijke personages krachtig en de setting van het verhaal schitterend. Je bent dus een toffe serie rijker als je eenmaal begint aan De outsider.

10. Het vervolg verschijnt bijna!

Na De outsider verschijnen er nóg twee delen, het tweede deel zelfs al over een paar dagen. Sanne: "Gelukkig maar. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen als je dit eerste spannende deel uit hebt. Wedden dat je dan verder wilt lezen!". Annemieke: "Ik ben zo nieuwsgierig hoe het verder zal gaan. Ik verwacht dat er nog genoeg spannende gebeurtenissen liggen te wachten." 

Deel twee gaat over de Regelbrekers. De drie vrienden Doorn de baviaan, Sky de olifant en Fier de leeuw proberen de waarheid te achterhalen wanneer er een nieuwe opperouder aantreedt in De Erecode. Helaas worden ze door de Regelbrekers tegen gewerkt.

Lijkt je de serie wat en ga de de boeken ook lezen? Laat ons dan weten wat je er van vindt!



Reacties op: Tien redenen waarom je Bravelands zou moeten lezen!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Erin Hunter

Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat gebruikt wordt voor een Brits schrijverscollec...