Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tijd voor een magische missie

op 12 april 2020 door

Hoe kunnen we jullie beter vrolijk Pasen wensen dan met de bespreking van een toppertje?  Bovendien komt er een ei in voor… Perfect, toch!

Door Katy

Willow Moss moet het in tegenstelling tot haar zussen stellen met een magische kracht die niet echt tot de verbeelding spreekt. Terwijl de ene zus dingen kan opblazen met haar gedachten en de andere dingen kan verplaatsen, heeft zij de gave gekregen om verloren dingen op te sporen. Weinig spectaculair om de buurvrouw te helpen haar bril terug te vinden. Maar dan staat Moreg Vaine, de meest beruchte heks uit Starfell, opeens voor haar neus. Afgelopen dinsdag blijkt helemaal spoorloos en Moreg heeft haar hulp nodig, want de wereld zou weleens kunnen instorten als die niet wort teruggevonden.

Starfell – De zoektocht naar afgelopen dinsdag is een heerlijke, magische missie die absoluut tot de verbeelding zal spreken. Dominique Valente heeft van dit eerste deel een onderhoudend avontuur gemaakt vol leuke plotwendingen en onverwachte ontmoetingen. Naast heksen en tovenaars zitten er nog veel meer bijzondere wezens in dit boek. Dat kan natuurlijk ook niet anders wanneer Moreg Vaine iemand verzoekt iets te vinden. Willow Moss maakt onder meer kennis met Mementons, trollen en een draak met een ei (jawel, een echt drakenei) en een droevig verhaal. 

Willow Moss is geen gewoon mens, want tenslotte heeft ze magische krachten, maar ze moet het wel stellen met een kracht die niet erg spannend is. Gelukkig maken haar ondernemingszin en inventiviteit veel goed. In haar reistas zeult ze bovendien nog Oswin mee, een katachtige kobold die absoluut geen kat genoemd wil worden. De personages die Willow onderweg ontmoet zijn heel divers en hebben elk een set stevige karaktertrekken. Zo zorgt het pesthumeur van Oswin geregeld voor een grappige noot en is de hooghartige manier van doen van zussen Camelia en Viola reden om wel heel hard mee te voelen met Willow.

Dominique Valente schrijft in toegankelijke taal en vertelt een fantasierijk en origineel verhaal over een land waarin magie niet helemaal welkom is. De humor die erin verwerkt zit, maakt het erg fijn lezen. De vertaling van Sandra C. Hessels leest bovendien prettig en vloeiend. Willow komt uiteraard in een aantal moeilijke situaties terecht en soms wordt het spannend, maar het is vooral boeiend. In middellange hoofdstukken weet Valente de lezer (+10) helemaal onder te dompelen in Starfell en zijn curieuze bewoners. Het walt niet in vraag te stellen dat er een volledig woud met magische planten bestaat of dat er een fort in de wolken zweeft. Het is zo en het hoort er vanzelfsprekend bij. De illustraties van Sarah Warburton scheppen er een mooi beeld bij en zijn sfeervol. Ze zijn creatief en leuk om te bekijken. Creëer maar eens een Buzzel-Wuzzel of maak maar eens een afbeelding van een theeminnende plantkundige met een hond met een tong zo lang als een soeplepel. De prenten breken de grotere lappen tekst en versterken de aandacht voor het verhaal.

Starfell – De zoektocht naar afgelopen dinsdag is een feestje voor iedereen die houdt van magie en avontuur. Het geheel zit vernuftig in elkaar en er is een mooi samenspel tussen de personages, waardoor het verrassend en dynamisch is. In het najaar komt Starfell – Het vergeten verhaal uit en daarin wacht Willow opnieuw een moeilijke opgave, absoluut iets om naar uit te kijken. Het eerste deel rond Willow Moss belandt alvast op het lijstje met favorieten.

Eindoordeel: 5 sterren



Reacties op: Tijd voor een magische missie

Meer informatie

Gerelateerd

Over