Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar is Willem?

op 27 april 2019 door

"Oranje Boven, Oranje Boven! Leve de Koning en, Maxima! Het is vandaag Koningsdag en dat vieren we natuurlijk. En dat kan eigenlijk niet zonder boeken. We hebben alleen één minuscuul probleempje... Waar is Willem? Ilja durfde de zoektocht aan en zocht uit hoe koningsgezind ze is.

Door Ilja

Emanuel Wiemans

Een Nederlandse illustrator, animator en storyboard artiest. Eerlijkheidshalve dien ik te zeggen dat bij deze naam bij mij niet direct een belletje ging rinkelen. Maar na een kleine zoektocht kwam ik wel degelijk werk tegen dat ik kende. Wiemans illustreerde namelijk meedere Gouden Boekjes en de Nederlandse cover van De wonderlijke werkplaats van oom Tobi.

Waar is Willem?

Waar is Willem? is een koninklijk zoekboek. Koning Willem-Alexander is een drukbezet persoon en heeft vele verplichtingen waarin je hem kunt aanschouwen. Zo zit hij op de tribune van de Olympische Spelen of is hij met Koningin Maxima op staatsbezoek in Japan. Spot jij ze?

Wat ik echt waardeer aan dit boek, is dat het niet een recht-toe-recht-aan zoekboek is. Er wordt informatie bij een bepaalde situatie gegeven. Zo staat bij de zoekplaat 'Sevilla' vermeldt waar Willem-Alexander en Maxima elkaar ontmoet hebben, inderdaad in Sevilla. Ook worden er naast de standaard koningsactiviteiten, zoals Koningsdag en Prinsjesdag, andere zoeksituaties gebruikt. Bijvoorbeeld NLdoet en de luchtvaartschool. Naast het zoeken naar de koninklijke familie, die overigens in het begin uitgebreid geïntroduceerd worden, heeft elke zoekplaat een extra zoek- en telopdracht. Daarmee krijgt die zoekboek een extra dimensie. Wat overigens enorm fijn is, is dat de antwoorden achterin het boek gegeven worden, mocht je er niet helemaal uitkomen. Niet stiekem spieken hé!

Het zoeken van de familieleden vond ik overigens nog niet zo heel erg makkelijk. De tekeningen zijn echt bomvol met details en mensen, waardoor het ook echt een kijkplaat is. Wat zie ik eigenlijk allemaal? Willem-Alexander, Maxima, Beatrix en de drie prinsesjes hebben op elke plaat dezelfde kleding aan, maar zijn echt verwerkt in de zoekplaat, waardoor ik echt moest zoeken. Dat vind ik juist leuk, want er zijn zoekboeken waar de zoekopdracht er te dik bovenop ligt. Wiemans zet je dus wel echt aan het werk!

Mijn favoriete zoekplaat is die van 'Huis ten Bosch'. Willem-Alexander en Maxima verhuizen naar dit paleis, maar er gebeuren wat ongelukjes. Op deze plaat gebeuren grappige dingen en waar ik ook wel om moest grinniken waren de namen van de verhuisbedrijven. 

Waar is Willem? is een heerlijk zoekboek waarin de lezer mee wordt genomen in 12 koninklijke activiteiten. Daarbij is het vooral zoeken naar de koninklijke familie, maar leer je ook nog eens over ze. Wat mij betreft een enorme aanrader en Emanuel Wiemans mag zeker meer zoekboeken maken!



Reacties op: Waar is Willem?

Meer informatie

Gerelateerd

Over