Wie heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2019 gewonnen?

op 12 april 2019 door

Gisteren, donderdag 11 april was een spannende dag voor de genomineerden van de Woutertje Pieterse Prijs. Wie zou de prijs voor de beste oorspronkelijke Nederlandstalige kinder- of jeugdboek gaan winnen?  

Door Antoinette en Sanne

Wie waren er ook alweer genomineerd?

Nog even kort op een rijtje welke titels er genomineerd waren voor de Woutertje Pieterse Prijs. 

  • Alles komt goed, altijd - Kathleen Vereecken en Charlotte Peys
  • De reis van Syntax Bosselman - Arend van Dam en Alex de Wolf
  • Lepelsnijder - Marjolijn Hof en Annette Fienieg
  • Tegenwoordig heet iedereen Sorry - Bart Moeyaert
  • Tierenduin - Geert Vervaeke
  • Zeb. - Gideon Samson en Joren Joshua

Elk boek heeft zo zijn redenen om genomineerd te worden. We zetten alle kanshebbers eerder al op een rijtje in dit artikel en waren enthousiast over alle boeken. Dat maakte het des te spannender wie de winnaar zou gaan worden. Wij als Jeugdliteratuur Club waren erg nieuwsgierig wie dit jaar de winnaar zou worden en keken uit naar 11 april.

En de winnaar is geworden?

Alles komt goed, altijd van Kathleen Vereecken en Charlotte PeysIlja besprak het boek al eerder in het artikel met boeken over de Eerste Wereldoorlog. Van harte gefeliciteerd Kathleen en Charlotte! Dat jullie nog maar veel mooie boeken mogen maken!

Waar gaat het boek over?

Alles komt goed, altijd is het ontroerende verhaal van Alice, een meisje dat opgroeit tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat haar familie uiteen ziet vallen. De hemel was grijs die dag. Maar toen de avond viel, kleurde de horizon oranje. Clara veerde op met grote ogen en wees. 'Zo mooi!' 'Hoe kan dat?' vroeg ik. Ik ging op mijn knieën op mijn stoel zitten, achterstevoren, en stak mijn hoofd onder de gordijnen door. 'Er is niet eens zon.' Er kwam geen antwoord. Ik keek achterom. Oscar stond stil met zijn handen in zijn broekzakken. Een dun sliertje sigaret plakte tegen zijn onderlip. Hij zweeg. Mijn moeder hield haar hand voor haar mond. Mijn vader fronste diep en trok Clara op schoot. 'Het is geen zon,' zei Rosa. 'Het is de oorlog.'

Laat hieronder je felicitaties achter voor Kathleen Vereecken en Charlotte Peys! Reacties op: Wie heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2019 gewonnen?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kathleen Vereecken

Kathleen Vereecken

Kathleen Vereecken schreef al verschillende romans en is gekend voor haar mooie, beeldende taalgebruik. Bij Lannoo verscheen van haar Kippenvel op je huid en vlinders in je buik in de reeks Kinderuniv...