Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstoreday 2017 in Deventer

op 30 april 2017 door

Toen ik las dat het op 29 april bookstoreday zou zijn ontdekte ik gelijk dat dit samenviel met het dagje Deventer van mijn beste vriendin en mij, wij zouden dan onze verjaardagen samen nog een keer vieren....
Geen probleem, in Deventer is vast ook wel een boekwinkel....Ja hoor: Praamstra boekwinkel doet ook mee.
We besloten om daar in ieder geval even een kijkje te gaan nemen en wel bij de lezing van Kester Freriks over zijn boek vogels kijken.

Waarom deze lezing? 
Een boek over vogels kijken doet me gelijk denken aan vroeger toen mijn pake (= Fries voor opa) vaak op mij paste en als beppe (= Fries voor oma) dan s middags even ging slapen dan haalde pake het vogelboek tevoorschijn, samen gingen we dit boek dan pagina voor pagina, tekening voor tekening doornemen...net zo lang tot ik (ik kon nog niet lezen) alle vogelnamen uit mijn hoofd kende!
Dat was echt ons speciale uurtje gezellig samen zijn!
Nog steeds kan ik mensen versteld laten staan door veel vogels te herkennen....dat allemaal dankzij de uurtjes met pake en zijn vogelboek.

De boekwinkel was snel gevonden en hoewel deze van buiten niet erg groot lijkt is hij van binnen erg mooi en met wel 3 verdiepingen boeken!
We besloten eerst eens rustig rond te kijken en zo langzamerhand naar de bovenverdieping te gaan waar we de lezing vermoedden.

Eenmaal boven zagen we een grote tafel met daaraan een groep mensen, klaar voor de lezing....
Hhmm tja dat was toch wel even slikken en twijfelen, gaan we aanschuiiven? 
Wij hadden allebei verwacht dat we gewoon even ergens staande mee konden luisteren en dus ook weg konden gaan wanneer we wilden...dat doe je zo aan tafel niet zo snel.
En daar kwam nog bij dat we beide echt vreselijk verkouden zijn, we hebben de hele dag al hoestend, proestend, niezend, snotterend en snuivend rondgelopen....zie je dat al voor je bij zo'n lezing?? heel irritant leek ons, twee van die hoestende vrouwen aan tafel die het verhaal van de schrijver steeds verstoren!

We besloten om gewoon in de buurt even tussen de boeken te gaan neuzen en intussen van een afstandje mee te luisteren!
Dat was een veel beter idee.....
We hoorden behalve het verhaal over vogels kijken ook vertellen over zijn nieuwe boek 'Langs de Ijssel' wat binnenkort uitkomt. Kester Freriks heeft dit geschreven naar aanleiding van een lange wandeling langs die Ijssel. Er werden ook tekeningen uit het boek getoond, men kreeg zo een mooi beeld van zijn nieuwe boek.


e615acd755614694c80f7384e53132cc.jpgHet bezoekje aan Praamstra leverde me wel een mooi buit aan boeken op:
Als eerste kwam ik een heel bijzonder boekje tegen: 'A je to! Het verhaal van buurman en buurman' over het verleden en ontstaan van deze beroemde poppetjes en tv-serie. Mijn broertje vindt buurman en buurman geweldig en daardoor heb ik er ook vaak naar gekeken, en ja het zit goed in elkaar die filmpjes. En als creatieveling vind ik het verhaal over het maken hiervan natuurlijk erg interessant! Dit boek ging absoluut mee!
Verder kocht ik nog: 'De geniale vriending ' van Elena Ferrante en 'De koffiedief' van Tom Hillenbrand, geen speciale uitgaven maar wel een paar boeken die ik al lang graaag wil lezen.
Ook nam ik nog het tijdschrift 'Vol van boeken' mee....
Wat inmiddels, na een vluchtig doorbladeren en hier en daar een fragmentje lezen, al weer geleid heeft tot een aanvulling van mijn bijna oneindige NTL-lijst! ;-)

In Deventer was geen tweede boekwinkel die mee deed aan bookstoreday, dus ik heb zelf geen andere activiteit kunnen bezoeken....
Maar ik heb wel iemand bereid gevonden ("erg leuk! dat wil ik wel!") om hier op mijn blog te vertellen over een andere activiteit. 
En ook wel vanuit een bijzondere invalshoek denk ik: het verhaal van de schrijfster zelf, zij ging voorlezen uit haar kinderboek in boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen: Malou Tichelaar.
Maar dat verdient een eigen blog!!
Dus wordt vervolgd......



Reacties op: Bookstoreday 2017 in Deventer