Advertentie

Juli 2019 Leesupdate

op 01 augustus 2019 door

Deze maand verliep vrij rustig. Het was wel heel erg warm en dus eigenlijk alleen maar het beste om het weer 'uit te zitten'. Weer om lekker te lezen en verder niet al te veel te bewegen. Laatste weekend van de maand is een vriendin van ons gekomen en dat was heel erg gezellig. Ze vindt het hier prachtig en was in tranen dat ze weer naar huis ging.....

24 De Cock en de dode harlekijn ***

160 blz.

Er wordt een dode man in harlekijnshouding gevonden in een hotel in Amsterdam door aanwijzingen van een man die een afspraak heeft gemaakt bij De Cock op precies het tijdstip van de moord: hij heeft zo een alibi. Wat heeft deze man met die moord te maken? Aan De Cock en zijn jonge collega Vledder om dat uit te gaan zoeken.

Leest altijd lekker weg. Fijn begin van de maand.

25 Weerzien in Virgin River ****

275 blz.

Nadat Mike Valenzuela neergeschoten is, besluit hij in Virgin River te revalideren. Daar zijn vrienden om hem heen en Mel, de vrouw van Jack, helpt hem revalideren. Als het beter gaat, kan hij op zijn gemak vissen, jagen en in de bar van Jack wat nuttigen. Dan overkomt Brie, de zus van Jack, iets verschrikkelijks en Mike lijkt de enige die haar kan helpen.

Een heerlijk boek om te lezen ook al zie je alles al mijlenver van tevoren aankomen. Fijn tweede boek van de maand.

26 Het antidieetboek ****

168 blz.

De auteur woog op een gegeven moment 130 kilo en daar schrok hij van: dat moest echt naar beneden. Hij kwam tot de conclusie een heel ander eetpatroon aan te nemen met voornamelijk vers en eerlijk voedsel.

Een boek waarin we woorden tegenkomen als afvalemmerdieet en vooral knutselvoedsel. dat laatste voor mij het woord van het jaar. Met plezier gelezen. Zelf weet je ook wel wat je beter niet kan eten. Toch is het handig als je het weer eens zwart op wit ziet.

27 Weg van de supermarkt ****

256 blz.

In dit boek neemt de schrijver ons mee in zijn voornemen een half jaar lang niet bij de supermarkt te komen. Het blijkt een avontuur met obstakels te zijn. Het gaat bijvoorbeeld op dag 3 al mis. Waarom? Waar moet je anders room halen om mee te koken??? De auteur neemt ons mee in zijn zoektocht naar de plaatsen waar nog vers, eerlijk en smaakvol voedsel te koop is. Het is een boek met dagboekdelen, maar ook een boek met veel informatie rondom supermarkten en gespreken met o.a. een chefkok, foodtrendwatcher en culinair journalist. Deze gesprekken stemmen tot nadenken en de ogen worden geopend.

Fijn boek om te lezen: dagboekdelen zijn soms hilarisch en de rest zeer interessant. Het heeft mij aangezet om in elk geval de bioboerderij in de buurt te bezoeken die elke dag (uitgezonderd de zondag) van 18.00-19.00 uur boerderijverkoop heeft en om tevens naar de markt te gaan waar de groenten en fruit het hardst schreeuwen om gekocht te worden. Gezond, vers eten mag best wat kosten.

28 Bittere chocolade ****

302 blz.

Het gezin Van den Homburg woont doordeweeks in Amsterdam en in de regel in het weekend in Laren. Vader Jan is wijnboer en moeder Lucie heeft een eigen bonbonzaak. Als Lucie door drukte in haar eigen zaak niet mee kan naar de wijnproeverij die Jan organiseert, gaat dochter Daisy met hem mee om haar vader te helpen. Daar ontmoet ze de zeer knappe Arthur Augustijn terwijl vader Jan in beslag wordt genomen door Thea Augustijn, de moeder van Arthur. Als Jan wel heel erg veel moet gaan overwerken, besluit Daisy uit te zoeken wat er allemaal aan de hand is...

Een boek dat ik in 2 dagen uitlas omdat ik er de eerste dag te laat aan was begonnen: het leest erg fijn, wordt nog best een beetje spannend en daardoor kon ik hem niet wegleggen.

29 Die Tochter der Tuchvilla ****½

732 blz.

De 3 Melzer kinderen zijn inmiddels getrouwd. Dit boek speelt zich af ten tijde van de 1e wereldoorlog. Er wordt gezegd dat de oorlog zo voorbij is, maar uiteindelijk duurt het toch langer dan men denkt. De villa van de familie Melzer wordt gebruikt als ziekenboeg waar de gewonde mannen worden verpleegd door de dochters Melzer en aangenomen personeel. Net als vele mannen wordt ook Paul wordt opgeroepen voor zijn vaderland te strijden. Terwijl Marie haar schoonvader bij staat de fabriek draaiende te houden, wordt Paul door de Russen gevangen genomen.....

Wat een heerlijk vervolg op Het weesmeisje! Nare tijden om te lezen en je voelt ook echt wel de angst en de hoop van de personages in het boek.

Totaal gelezen pagina's: 6.571 + 1.893 = 8.464Reacties op: Juli 2019 Leesupdate

Gerelateerd