Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over deze leesclub

op 07 maart 2016 door

Het nieuwste boek van auteur Homer Hickam, Albert moet naar huis, is een humoristische roadnovel, gebaseerd op ware feiten. Een familielegende over een man, zijn vrouw en haar alligator genaamd Albert vormde de basis voor deze prachtige geschiedenis, waar de auteur alles uit de kast haalt. Fans van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en Het leven van Pi zullen genieten van dit charmante, grappige en aangrijpende verhaal.

OVER ALBERT MOET NAAR HUIS
'Die alligator eruit of ik eruit,' roept Homer Hickam (de vader van de schrijver) op een dag tegen zijn vrouw Elsie.
Elsie kreeg Albert de alligator van een oude geliefde toen ze met mijnwerker Homer trouwde. Albert woont sindsdien in de badkamer, totdat Homer zijn ultimatum stelt en Elsie besluit dat ze dan Albert maar naar Florida moeten brengen, waar hij thuishoort.
En zo begint een lange reis door Amerika, waarbij ze regelmatig van de rechte weg afraken. Want dat gebeurt nou eenmaal als je een alligator in een badkuip op de achterbank van je zwarte Buick vervoert.


OVER HOMER HICKAM
Homer Hickam is een Amerikaans bestsellerauteur. Van zijn memoires, Rocket Boys (verfilmd als October Sky) werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Hij ontving diverse prijzen voor zijn boeken. Albert moet naar huis, gebaseerd op een familielegende, is zijn tweede boek.

In deze Buzz-Leesclub verwachten we van je dat je:
* dat je jezelf even voorstelt op de leesclubpage (in het deelnemerstopic)
* dat je de ontvangst van het boek op facebook of twitter meldt met hashtag #hebbanbuzz
* dat je tijdens het lezen actief bent met de leesclubvragen en de discussie
* dat je twee leesupdates post op facebook of twitter met de hashtag #hebbanbuzz
* dat je een recensie op Hebban plaatst op de boekpagina van Albert moet naar huis
* dat je je recensie deelt op facebook of twitter met de hashtag #hebbanbuzz


Reacties op: Over deze leesclub