Advertentie

Over deze leesclub

op 16 februari 2016 door

OVER DRIE VRIENDEN, EEN HUIS (EN EEN KLUSJESMAN)
Noor, de ideale vriendin en dochter, krijgt een prachtige baan aangeboden als conservator bij het Van Gogh-Museum. Een kans die ze met beide handen aangrijpt, ook al moet ze ervoor van Maastricht naar Amsterdam verhuizen. Deze drastische stap wordt haar niet in dank afgenomen door haar vriend en ouders. Haar jongere zusje Kiki, nog geen dertig, bewust single, wild en onbezonnen, werkt voor kunstenaar Jeff Koons en brengt zijn nogal spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk in Amsterdam. En dan is er nog Noors studievriend Joost, een archeoloog en kunsthistoricus die als adviseur bij het Rijksmuseum werkt.Noor, Kiki en Joost betrekken samen een ietwat verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Ze delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over werk. Tot Noor op een groot schandaal in de kunstwereld stuit. Haar vrienden moet ze erbuiten houden, haar geliefde wil niets horen over het werk dat ze belangrijker schijnt te vinden dan een leven met hem, en als ze niet oppast brengt ze zichzelf ook nog in gevaar.

Lees hier vast een voorproefje uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

OVER ASTRID HARREWIJN
De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en houdt zich nu bezig met vertalen en lesgeven. In het voorjaar van 2006 deed Astrid mee aan de Jill Mansell schrijfwedstrijd, georganiseerd door het tijdschrift Flair en uitgeverij Sijthoff. Uit meer dan honderd inzendingen werd haar manuscript Ja kun je krijgen uitgekozen als de allerbeste en allerleukste roman. Sindsdien zijn er meerdere romans van haar uitgegeven. In haar boeken schrijft ze op humoristische wijze over Nederlandse vrouwen.
Hebban interviewde Astrid Harrewijn: 'Het boek is geen liefdesroman, maar het is ook geen zware literatuur. Ik noem het dan ook escape literatuur. Af en toe heb je gewoon zin om uit je dagelijks leven te stappen door een boek te lezen.'

In samenwerking met uitgeverij Boekerij zijn er vijftien exemplaren van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) beschikbaar gesteld voor deze leesclub. Meedoen met een eigen exemplaar mag natuurlijk ook!


Reacties op: Over deze leesclub

Gerelateerd

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Gesponsorde boeken