Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindoordeel – Heerlijke feelgood, maar zonder echte diepgang

op 10 februari 2016 door

De Feelgood Leesclub ‘Faking it’ heeft zich de afgelopen vier weken vermaakt met deel 2 uit de ‘Losing ‘ trilogie van Cora Carmack. Een verhaal over doen alsof, persoonlijke groei en kiezen voor jezelf.

OVER ‘FAKING IT’ 

Wie houdt er niet van foute mannen? Max in ieder geval. Maar ze heeft een probleem. Haar ouders staan plotseling op de stoep en verwachten de ideale schoonzoon te ontmoeten. En Mace is allesbehalve dat met zijn tattoo in zijn nek en zijn ruige, soms onbeschofte gedrag. Zij is bang dat haar ouders hun financiële steun zullen intrekken wanneer ze haar bedrog ontdekken. Daarom vraagt ze de eerste de beste jongen die ze tegen het lijf loopt en aan de normen van haar ouders voldoet om zich voor haar vriendje uit te geven: meet Cade! Cade, net verhuist naar Philadelphia, probeert zijn acteercarrière van de grond te krijgen, speelt de rol van zijn leven. Hij kwijt zich zo goed van zijn taak dat Max’ ouders per se willen dat hij de kerstdagen met hun doorbrengt. En hoe langer ze doen alsof, hoe echter het allemaal begint te worden.

‘Faking it’ is het tweede deel van de Losing it trilogie van de Amerikaanse schijfster Cora Carmack. Ze is twintig-en-nog-wat net als de karakters in haar boeken. Ze houdt zich bezig met schrijven, reizen en binge-watching op Netflix. Haar motto: Dream Big. Live Bold. Embrace the Akward.

LEESCLUB

Romantische cover
Over de cover zijn de deelnemers het overwegend eens: een mooi romantisch beeld, passend bij de andere boeken van de trilogie, maar nietszeggend over de inhoud van het boek. Edriënne vindt het bijvoorbeeld wel de sfeer van een echte feelgood roman uitstralen, maar ze vindt het jammer dat ze niet de rebelsheid en het rode haar van Max terugziet.  Marleen Touw vindt de verstrengelde handen wel passend omdat die geregeld terugkomen in het verhaal.

Inhoud
Ook hier zijn de deelnemers redelijk gelijk in hun oordeel: een prettig weglezend verhaal met de nodige dosis humor; een echte feelgood roman met een beeldende schrijfstijl. Muuz8907 krijgt zelf bijna verliefde kriebels van de manier waarop Cora Carmack de emoties tussen Max en Cade beschrijft. Karlijn H. vindt het zelfs zo goed beschreven dat ze het ervaart alsof ze het zelf meemaakt.

Toch wordt door alle lezers de diepgang in het verhaal gemist. Zo verzucht Herman Nieuwenhuis dat er gelukkig op het eind nog een beetje diepgang is. Alex kwalificeert het zelfs als een ronduit mager verhaal.

De perspectiefwisseling in de hoofdstukken wordt interessant gevonden omdat je dan van zowel de kant van Max als de kant van Cade te weten komt hoe zij situaties ervaren. Aan de uiteindelijke plot had volgens bijna alle lezers iets meer tijd besteed kunnen worden. “Afgeraffeld”, “heel veel informatie in een paar pagina’s gepropt” en “gehaast” waren kwalificaties die voorbij kwamen.

Eindoordeel en waardering
Overall waren de lezers gemiddeld enthousiast over het boek.
Muuz8920 beoordeelt het boek met 4 sterren: “Een verhaal over verliefdheid, lief hebben en duidelijk met een boodschap: Jezelf zijn”.
Edriënne geeft 3 sterren: “In het genre zelf is het een lekker spannend boek om tussendoor te lezen met personages waar de aantrekkingskracht vanaf spat. Je hebt ‘m binnen no time uit, maar het mist voor mij net dat beetje extra dat ik graag zie in een boek."
Hilma Werff geeft eveneens 3 sterren en zij vindt de trieste woorden uit het lied dat Max zingt precies weergeven hoe Max zich voelt: “Het is beter zo, beter als niemand mij ziet, het is beter zo, veel beter, ook al ben ik mezelf dan niet." 

Het eindoordeel van de leesclub komt gemiddeld uit op 3,5 sterren.


Plaats hier een kenmerkende quote uit jouw recensie van Faking it en vermeld daarbij het aantal sterren (* tot *****) dat je het boek gaf. Wil je ook kwijt hoe je de leesclub hebt ervaren, wat je er leuk aan vond, wat je ontdekt hebt, dan kun je dat ook hier kwijt.


Reacties op: Eindoordeel – Heerlijke feelgood, maar zonder echte diepgang