Leesclubvragen

op 24 februari 2016 door

Geen leesclub zonder discussiepunten! Hieronder vind je een aantal vragen over In het spoor van de eclips, door schrijfster Bronagh Curran speciaal voor Hebban bedacht! Beantwoord ze in een reactie onder dit artikel. Ook kun je enkele punten verwerken in de verplichte lezersrecensie op Hebban. 

1. Hoe heb je het lezen van dit boek beleefd? Pakte het verhaal je direct of duurde het een paar hoofdstukken voordat je sympathie kreeg voor de hoofdpersonen en hun avonturen? En, als dat laatste het geval was, wat was het moment in het verhaal waarop je meer begrip kreeg voor de hoofdpersonen en hun handelen?

2. Welke van alle relaties in het boek maakte de meeste indruk op je? En waarom?

3. Welke momenten of gebeurtenissen in het boek zijn je het meest bijgebleven en waarom? Wat maakte je aan het huilen, lachen, maakte je boos of zette je aan het denken? Heb je misschien een favoriete scène of zin?

4. De plot en structuur van het boek: passen deze voor jouw gevoel goed in het verhaal? Zijn ze goed gekozen? Is er voldoende spanning en zijn er voldoende wendingen in het verhaal om je geboeid door te laten lezen?

5. Wie zijn de belangrijkste bijpersonen in het verhaal en vind je ze aardig? Helpen ze je om de drie hoofdpersonen beter te begrijpen en hoe dan?

6. Zijn je denkbeelden of ideeën na het lezen van dit boek veranderd? Heb je iets over jezelf of over jouw visie op het leven geleerd?

7. Wat zijn de belangrijkste zaken die Nat, Quincy en Celeste over henzelf hebben geleerd aan het einde van hun road trip?

8. Denk je dat dit boek een goede film zou zijn en welke scènes zie je dan al voor je? Welke acteurs zou jij kiezen voor de rollen van Nat, Quincy en Celeste?

9. Was je tevreden met het einde van het boek? Zo niet, wat zou jij hebben veranderd?

10. Als je één vraag aan de drie hoofdpersonen van het boek zou mogen stellen, wat zou je van ieder van hen willen weten? 

Reacties op: Leesclubvragen

Gerelateerd

Over

Bronagh Curran

Bronagh Curran

Bronagh Curran is een Ierse schrijfster die in 2015 debuteerde met The path of Totality. Deze YA-roman werd in 2016 in het Nederlands uitgegeven als In het spoor van de eclips. Bronagh Curran is ...