Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over deze leesclub

op 24 februari 2016 door

'In het spoor van de eclips' van de Ierse schrijfster Bronagh Curran is een YA-roman die je mee op reis neemt. Een verhaal vol bijzondere personages die je hardop zullen laten lachen en tot tranen zullen roeren. Zin in een road trip?  

Wie weet mag jij In het spoor van de eclips dan wel als een van de eersten lezen! Het boek verschijnt pas in maart, dus de gelukkige leesclubdeelnemers krijgen een ongecorrigeerde proef toegestuurd. Na afloop van de leesclub volgt een echt exemplaar.

Over het boek:
Het leven zit de 15-jarige Nat Dobbs niet echt mee. Hij stottert, is mager en bepaald geen sociaal genie. Hij doet wel zijn best om goed in de groep te passen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde hij met zijn onderbroek op zijn enkels - op de lokale televisie.  De schaamte na dit incident is zo groot dat Nats ouders besluiten naar een ander dorp te verhuizen.

Daar leert Nat Milo Quincey kennen. Milo, een 65-jarige kluizenaar met ALS, luistert tenminste naar hem. Als Milo Nat vertelt dat hij heel graag de totale zonsverduistering in Kentucky zou willen zien - de eerste in de VS in 35 jaar - besluit Nat dat hij mee wil gaan. Tot Nats grote vreugde stemt dorpsbeauty Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn. De road trip wordt een onverwacht succes en de drie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar een tragisch ongeval wacht hen in de duisternis. 

Over de auteur:
In het spoor van de eclips is het debuut van de Ierse schrijfster Bronagh Curran. Zij schreef  volgens de uitgever ‘een verhaal in de traditie van John Green, met humor, romantiek en veel emotie’.

Bronagh Curran is een voormalig journaliste en medewerkster van Newstalk Magazine. Van april 2013 tot februari 2014 verscheen er een maandelijkse column (Curran Affairs) van haar in het online tijdschrift.

Na zes jaar te hebben gewerkt als amusementsjournaliste zei ze in 2007 de media tijdelijk vaarwel om een hondenuitlaatservice te beginnen, die in totaal vier klanten aan zich wist te binden en het definitieve einde betekende van haar Citroën Berlingo. Mensen noch honden raakten gewond, maar een tienliterblik gebroken wit, dat de domme pech had om in de achterbak te staan, was uiteindelijk de klos. Bronagh kwam er zonder kleerscheuren af, misschien zelfs wat opgeknapt, want gedrenkt in een tijdloze kleurnuance die overal bij past.

Na haar hondentijd zette Bronagh de volgende logische stap, richting lovertjes en de haarsieradenmakerij. Deze hobby leidde tot een baan in een kralenwinkel en een nieuwe incarnatie als handwerkjuf. Dus als je een keer naar een speciaal feestje moet, maakt ze binnen de kortste keren een verendiadeem en een bijpassende halsketting voor je.

Ze woont momenteel in Dublin en werkt als assistente in een tandartsenpraktijk, maar ’s avonds zit ze meestal te schrijven. Ze heeft al vier andere romans af, waaronder een trilogie over een Iers tienermeisje.

Haar lievelingsboeken zijn Een weeffout in onze sterren, Pride and Prejudice, De eerste dag, Boetekleed, De wijde hemel en Eleanor en Park.

Haar lievelingsfilms zijn Dirty Dancing, Good Will Hunting, The Princess Bride, Bridget Jones's Diary en Jerry Maguire.

En de enige muzikant bij wie ze altijd iets voelt is Neil Diamond.


Reacties op: Over deze leesclub

Gerelateerd

Over

Bronagh Curran

Bronagh Curran

Bronagh Curran is een Ierse schrijfster die in 2015 debuteerde met The path of T...