Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie

op 03 maart 2016 door

Gedurende de Hebban Leesclub met Reagan zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik het 'Plaats reactie'-veldje helemaal onderaan alleen als je alle vragen ineens wilt beantwoorden of iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Ronald Reagan was in de jaren ’80 president van de Verenigde Staten. Welk belang zou het kunnen hebben om nu nog een nieuwe biografie over deze Amerikaanse politicus uit te brengen?

2. In bredere zin: welke functie kunnen historische biografieën hebben? Is deze ‘verhalende journalistiek’ beter dan een geschiedenisboek vol feiten? En is het verhaal 'echter' dan dat van een roman?

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je gewend bent?

4. Wat vind je van de opbouw van het boek?

5. Vind je het belangrijk om terug te kijken op het verleden? Kunnen we lessen leren uit Reagan?

6. Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?

7. Heeft de schrijver je kunnen enthousiasmeren voor het onderwerp, in dit geval Reagan? En op welke manier dan? In positieve of in negatieve zin?

8. Denk je dat de auteur de lezer met zijn verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

9. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

10. volgt...

Vergeet niet om na het lezen ook een lezersrecensie te plaatsen bij het boek


Reacties op: Leesclubdiscussie