Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sofie Sarenbrant

op 11 november 2017 door

Het is alweer de elfde keer dat we dit jaar een auteur in de kijker zetten. De keuze is deze maand gevallen op de Zweedse thrillerschrijfster Sofie Sarenbrant. Haar eerste boek kwam uit in 2010 en ondertussen werkt ze al aan nummer negen.

Paspoort

  • Naam: Anna Brita Sofie Sarenbrant
  • Geboren: 4 januari 1978
  • Woonplaats: Bromma
  • Gezin: Echtgenoot Tommy en twee dochters
  • Beroep: Schrijver, journalist en fotograaf
  • Hobby’s: Lopen, zingen, lezen, schrijven, fotograferen, samenzijn met het gezin
  • Voorbeeld auteur: Mari Jungstedt en Camilla Läckberg
  • Leukste sporten: Atletiek, paardrijden
  • Drinkt het liefst: Water of bubbels
  • Wenst: Dat haar boeken verfilmd worden
  • Droomberoep als kind: Naaister en kapster
  • Droomberoep als tiener: Fotomodel en ruiter
  • Favoriete vakantieoord: Gotland (groot Zweeds eiland)

Bovenstaande weetjes heb ik overgenomen (en vertaald) van de website van de auteur. Sarenbrant is heel actief op de sociale media, ze deelt veel van haar privé leven met haar volgers. Zo mag iedereen weten waar ze mee bezig is, wanneer ze niet schrijft. Zo deelt ze  bijvoorbeeld info en foto’s over een fotoreportage voor een magazine, sfeerbeelden van een vakantie, de voorbereiding van een marathon (dat laatste is heel recent, de auteur liep vorig weekend de marathon van New York),…

Vertalingen
Het is heel jammer dat de Nederlandse uitgeverij na de eerste twee boeken besliste om geen verder werk van Sarenbrant uit te geven, haar boeken worden nochtans door veel lezers gewaardeerd. Gelukkig is het niet nodig om de Zweedse taal machtig te zijn, om meer van haar te kunnen lezen. Er zijn immers vertalingen beschikbaar in het Duits, een beter haalbare kaart voor de meesten van ons. Hierna volgt een overzicht van Sarenbrants thrillers tot nog toe. 

1197d095adc144dc0037e9c46005f710.png

.
Serie 1 : Brantevik 
Deze serie bestaat uit twee delen, fijne boeken voor wie van een spannend verhaal houdt. Week 36 en In jouw plaats spelen zich allebei af in Brantevik, een klein plaatsje in Skåne, Zuid-Zweden. In het eerste boek zijn de vriendinnen Johanna en Agnes allebei zwanger zijn. En dan verdwijnt Agnes… Het tweede boek speelt zich zestien jaar later af. Dit keer speelt Agnes’ dochter Nicole de hoofdrol. 

Van mijn medebloggers is alleen Nathalie bekend met Sarenbrant. Zij las de eerste twee boeken, maar werd er niet voldoende door aangesproken, ze vond ze iets te oppervlakkig en te weinig uitgewerkt. Zelf vind ik deze boeken fijne, ontspannende lectuur, niets meer en niets minder. 

Serie 2 : Emma Sköld
In Zweden verschenen al vijf delen, aan nummer zes wordt momenteel gewerkt. Hoofdpersonage is inspecteur Emma Sköld. De serie is zeer populair in Zweden. Voor de volledigheid geef ik alle titels mee, je weet nooit dat er studenten Zweeds meelezen: 1. Vila i frid, 2. Andra andningen, 3. Visning pågår, 4. Avdelning 73, 5. Tiggaren, 6. Syndabocken (in voorbereiding). 

Ik wilde deze zomer de volledige serie lezen, maar dat plan is helaas de mist in gegaan. De pockets staan echter wel op de plank, dus uitstel is in dit geval zeker geen afstel.

Serie 3 : Salong De Luca
Eerst even zeggen dat ik niet weet onder welke naam deze serie door het leven zal gaan, daarover kon ik geen info vinden. Wat ik wel weet, is dat er drie delen zullen uitkomen. Het eerste boek in de geplande trilogie heet Bakom din rygg. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Salong De Luca, een kapsalon in Östermalm, een stadsdeel van Stockholm. Wanneer Angelina bij het salon van Stefano komt werken, wordt collega Jenny stikjaloers. Maar dat is natuurlijk niet alles, een van de klanten wordt vermoord…

Is Sofie Sarenbrant een nobele onbekende voor jullie of lazen jullie wel eens iets van haar?

Ik hoor het graag, fijne zondag, 
Greet



Reacties op: Sofie Sarenbrant

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant (Bromma, 1978) is een Zweedse schrijver, journalist en fotograa...