Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De vakantieliteratuur van Sigried

op 05 juli 2017 door

De zomervakantie wordt door velen van ons benut om heerlijk, langdurig en ongestoord te kunnen lezen. De leden van We Love Lit zijn daarin niet anders. Vandaag beschrijft Sigried wat er allemaal op haar leeslijst staat.

De zomervakantie is een periode waarin ik meer tijd heb om uren aan een stuk te lezen, ideaal dus om dikkere boeken bovenop mijn te-lezen-stapel te leggen. De echte vakantieweken in Spanje zijn hier perfect voor. Waar we tijdens andere vakanties uitstappen en wandelingen maken, beperken we ons in de zomer vooral tot het strand en het zwembad, waardoor ik mijn dagen helemaal kan vullen met lezen. Maar ook in de weken dat ik moet werken heb ik in juli en augustus ’s avonds meer tijd omdat de hobby’s van mezelf en van de kinderen even stil liggen. Ik vind het heerlijk om een vakantieleeslijst aan te leggen en zo al een beetje te dromen over lange leesavonden.

In het najaar komt Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón uit. Dit boek vormt het vierde deel in de reeks die begon met De Schaduw van de wind. Hoewel ik dat boek en de twee daarop volgende met heel veel plezier gelezen heb, moet ik toegeven dat ik me de inhoud alleen nog in grote lijnen voor de geest kan halen. Deze vakantie wil ik dan ook in de eerste plaats gebruiken om de boeken van Zafón opnieuw te lezen zodat ik helemaal klaar ben voor Het labyrint der geesten. Geen betere plek dan Spanje om deze boeken te herlezen:

  • De schaduw van de wind

  • Het spel van de engel

  • De gevangene van de hemel

Ik heb het geluk om ook drie recensieboeken in mijn reiskoffer te kunnen steken:

  • Heimwee (Luize Sauma)

  • Het wordt spectaculair. Beloofd (Zita Theunynck)

  • Dead Writers in Rehab (Paul Bassett Davies)

Nadien wil ik graag tijd maken voor een boek van formaat dat al een tijdje op mijn lijst staat, nl. Schipbreuk van een leven van Erik Valeur. Ook Speeldrift (Juli Zeh), A boy made of Blocks (Keith Stuart) en A Place called Winter (Patrick Gale) staan al veel te lang ongelezen op mijn ereader. De hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen. Met de We Love Lit gingen we op bezoek bij Wil Boesten en kregen we zijn roman Grond cadeau. Na Boestens uitleg over dit boek, ben ik erg benieuwd om het te lezen.

Van mijn KoboPlus abonnement staan deze boeken bovenaan mijn zomerlijstje:

  • Wat jij niet ziet (Eric Lindstrom)

  • Cécile (Ish Ait Hamou)

  • Costa del Sol (Suzanne Vermeer)

The year of Reading dangerously (Andy Miller) en Time was soft there (Jeremy Mercer) werden me door Hebban-lezers aangeraden en zijn ideaal om de zomer af te sluiten en me inspiratie te geven bij het opstellen van mijn najaarslijstje.

Voorlopig zijn dat dus 16 boeken die ik absoluut wil lezen. Laat de zomer maar beginnen!



Reacties op: De vakantieliteratuur van Sigried

Meer informatie

Gerelateerd