Advertentie

Even voorstellen: Literatuur Clublid Anne Oerlemans

op 12 maart 2018 door

Anne Oerlemans is als recensent al een tijd betrokken bij Hebban, maar vanaf nu deelt ze haar liefde voor literatuur ook als nieuwste clublid van We Love Lit. Een aanwinst voor de club, we laten je graag nader kennismaken met Anne!

'Mijn naam is Anne Oerlemans en ik ben allereerst super enthousiast om me te mogen voorstellen als nieuw lid van de Hebban Literatuur Club. Lezen heb ik van kinds af aan altijd al heel veel gedaan en daar ben ik eigenlijk nooit mee opgehouden. Sterker nog, ik heb van de boeken ondertussen ook mijn studie (en mijn werk) gemaakt. Na een bacheloropleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik mij verder gespecialiseerd in de literatuur binnen de masteropleiding Letterkunde, met als specialisatie Literair Bedrijf.

Tijdens mijn studie las ik natuurlijk veel boeken en vooral nog meer boeken over boeken, maar ik deed ook praktische ervaring op tijdens mijn stages bij de redactie van Boekblad en op de bureauredactie van uitgeverij De Geus. Daarnaast werkte ik in mijn ‘vrije’ uurtjes bij bibliotheek Midden-Brabant en Boekhandel Dekker vd Vegt in Nijmegen. Kortom, het boekenvak heeft mij compleet in zijn greep en ik vind er alles heerlijk aan! Van klassiekers tot aan mijn nieuwste fascinatie (op dit moment nieuwe Nederlandstalige debuten).

Recenseren deed ik al een tijdje voor Hebban en dat blijf ik ook zeker doen. Voorheen was ik ook actief als recensent, redacteur en eindredacteur bij online cultureel platform CLEEFT, hier schreef ik ook veel artikelen en interviews over en met schrijvers, uitgeverijen en boekhandels. En dat begon toch stiekem wel weer een beetje te kriebelen! Vandaar dat ik deze kans bij de Hebban Literatuur Club heel graag weer met beide handen aanpak. Zo blijf ik zelf nog beter betrokken én krijg ik de mooie kans om jullie Hebban-lezers hopelijk nét zo enthousiast te maken over alles wat ik lees of tegenkom in het boekenvak.

Ik kan natuurlijk nog uren vertellen over mezelf en mijn enorme liefde voor boeken, maar jullie zullen hopelijk door mijn artikelen vanaf binnenkort vanzelf ook het een en ander over me te weten komen. Laat me vooral weten wat je van mijn bijdragen aan de Club vindt en stel me ook gerust duizend vragen als je graag nog wat zou willen weten (maar dwing me alsjeblieft niet om een keuze in de categorie ‘beste auteur’ te maken).

Tot snel!'Reacties op: Even voorstellen: Literatuur Clublid Anne Oerlemans

Meer informatie