Even voorstellen: Literatuur Clublid Saar Thaets

op 15 maart 2019 door

Eind vorig jaar was er een plaatsje vrij in de Literatuurclub. Saar Thaets sprong graag in het ontstane gat en werd door de clubleden vrolijk welkom geheten. Vandaag stellen we haar even aan je voor!

Woorden spelen een heel grote rol in mijn leven. Is het niet in de vorm van boeken, dan is het wel omdat ik ze zelf graag neerpen. Lezen en schrijven zijn voor mij even noodzakelijk als ademen. De passie ontstond in het begin van mijn tienerjaren toen ik leerde hoe je kan verdwijnen in boeken. Je kan prachtige reizen maken door te lezen. Reizen naar verre landen, onbekende bestemmingen en als je wilt, kan je meteen ook iemand anders zijn.

Mijn naam is Sarah (Saar, in ’t kort). Met mijn dochter en man woon ik in het schone West-Vlaanderen waar ze me meer dan goed kennen in de plaatselijke bib. De bibliotheek is niet alleen mijn bron van lectuur, maar ook de plaats waar onze leesclub vier keer per jaar doorgaat en waar ik graag eens een activiteit meepik.

Ik begon mijn carrière als ‘dulle lezer’ in de jeugdromans toen ik o.a. Tonke Dragt, Jan Terlouw en Thea Beckman verslond. In mijn tienerjaren ging ik geen uitdaging uit de weg op vlak van literatuur want toen ik zeventien was, las ik ‘voor het plezier’ klassiekers als Kafka, Tolstoj en Louis Paul Boon. Maar de zwaardere lectuur bleef liggen toen ik ging studeren en ik maakte een uitstapje naar de non-fictie, maar ook naar feelgood en fantasy. Mijn moeder was een echte fan van thrillers en misdaadromans. Had ik niet meteen iets te lezen, dan greep ik ook wel eens een boek van haar stapel.

Uitstapjes naar verschillende genres maak ik nog steeds, maar toen ik actief werd op Hebban in 2016, herontdekte ik het genot van mooie zinnen en woorden. Daardoor werd mijn voorliefde voor de literatuur weer gewekt. Ik nam met veel plezier deel aan leesclubs en giveaways en schreef af en toe recensies voor Hebban. Maar het kriebelde om mijn liefde voor woorden uit te dragen. Toen er een plaatsje vrij kwam bij de literatuurclub twijfelde ik niet lang. Ik stelde me kandidaat en mag sinds eind vorig jaar deel uitmaken van deze geweldige club.

Zo combineer ik mijn liefde voor schrijven en lezen in de hoop anderen even enthousiast te kunnen maken voor de literatuur!

 

SaarReacties op: Even voorstellen: Literatuur Clublid Saar Thaets

Meer informatie