Advertentie

Even voorstellen: Martin

op 02 augustus 2020 door

Geboren in Schiedam in 1956 maar in 1974 ben ik naar Deurne (Antwerpen) verhuisd omdat ik daarmee onder meer de dienstplicht in Nederland kon ontlopen. Sinds 5,5 jaar woon ik met mijn vrouw in het groene gebied tussen Antwerpen en Mechelen. 

Ik ben opgegroeid met muziek, boeken, voetbal en basketbal. Van mijn 33ste tot en met mijn 63ste was ik coach van seniorteams in het basketbal. Daar kijk ik met veel plezier naar terug, zeker naar de 6 keer dat mijn ploeg van dat moment kampioen werd en promoveerde, maar na 30 jaar werd het tijd dat mijn aandacht in de weekends weer naar mijn vrouw ging.

Vroeger werkte ik in de uitgeverswereld. Ik werkte mee aan een radioprogramma over literatuur (‘Anakoloet’ op Radio Stad in Antwerpen), schreef recensies over literatuur  (o.a. voor De Nieuwe) en muziek, was jarenlang proeflezer voor meerdere uitgeverijen, en werkte gedurende 6 jaar als zelfstandig eindredacteur.

Twintig jaar geleden heb ik mijn loopbaan een compleet nieuwe wending gegeven en was ik als Corporate Recruiter / Recruitment Manager verantwoordelijk voor de aanwerving van medewerkers in vooral technische bedrijven. 

Maar ik ben bovenal een lezer en een liefhebber. Behalve voor Hebban schrijf ik ook voor boekensite.gent, een heerlijke Vlaamse site die ik samen met mijn gewaardeerde vriend Jan Stevens beheer. Daarnaast plaatste ik de voorbije drie jaar dagelijks een (ontbijt)gedicht op de Facebook-pagina van "Iedereen leest - Wat lees jij?". Daar ben ik mee gestopt omdat het tijd werd voor iets anders. Nu zet ik er elke dag een citaat van een schrijver die op die dag is geboren. Reacties op: Even voorstellen: Martin

Meer informatie