Max, Mischa en het Tet-offensief (MM & TO)

op 23 december 2018 door

Natalie kwam met het voorstel om deze dikke kluif van maar liefst 1022 pagina’s (in e-bookversie) of 1229 pagina’s (de papieren versie) samen te lezen. Het boek kaapte dit jaar namelijk de Europese Literatuurprijs weg waarbij zowel de auteur als zijn Nederlandse vertalers Edith Koenders en Paula Stevens in de bloemetjes werden gezet. En heel wat recensies waren al zeer lovend over dit boek.

Door Natalie en Nathalie 

Omdat we denken dat bij het lezen van een klepper als deze wel wat motivatie nodig kan zijn, hebben we beslist dit met de Literatuurclub als feuilleton te gaan lezen in de eerste helft van 2019, verspreid in zes delen over bijna zes maanden tijd. We hopen dan ook dat weer heel wat volgers en vrienden gaan meedoen natuurlijk!

Op 16 januari gaan we het startsein geven op onze spot. Daarna nemen we tijd tot maar liefst eind juni om het boek samen te lezen en te bespreken. Lees je wat sneller? Start dan wat later met lezen zodat je toch kan aanhaken! Lees je wat trager? Geen probleem! Het gezellige café en de verschillende artikels blijven bereikbaar voor commentaar, en je kan altijd al deze Kerst beginnen met lezen…

Die 16de januari starten we met een gezellig Noors wintercafé. Dit is alvast een eerste “save the bookdate”!

433059ec5c15c90798fb535083b3ddca.jpg

Zien de titels op zich er al niet mysterieus genoeg uit om dit boek te gaan lezen?

De flaptekst is misschien nog wel aanlokkelijker:

Eens in de zoveel jaar verschijnt er een roman die zó verslavend is dat je er afspraken voor afzegt, uit de trein vergeet te stappen en stiekem iets eerder van je werk vertrekt. Zo’n uitzonderlijke roman schreef Johan Harstad: zijn manier van vertellen maakt dat je niet rust voordat je de laatste pagina hebt omgeslagen.

Max, Mischa & het Tet-offensief is het verhaal van toneelregisseur Max Hansen, die als puber vanuit Noorwegen naar Amerika emigreert. Hij heeft moeite om zijn jeugd in Stavanger, waar hij als kind van communistische ouders het Tet-offensief naspeelde, achter zich te laten, maar ontdekt in New York dat eigenlijk iedereen daar ontheemd is. In kunstenares Mischa, acteur Mordecai en Vietnamveteraan Owen vindt hij dierbare lotgenoten.

Harstads magnum opus is een hypnotiserende vertelling die vele decennia en continenten omspant: van de oorlog in Vietnam en Apocalypse Now tot jazzmuziek, van Mark Rothko en Burning Man tot de aanslag op de Twin Towers. We zijn dan ook bijzonder trots dat wij deze monumentale roman als eerste buitenlandse uitgever kunnen brengen, in een indrukwekkende vertaling van Edith Koenders en Paula Stevens.

Bekruipt jou nu helemaal de zin om deze rasechte klepper met ons mee te lezen? Laat het ons dan zeker hieronder weten zodat er voor jou al een plaatsje gereserveerd kan worden in ons Noorse café bij een vers gekapt haardvuur!Reacties op: Max, Mischa en het Tet-offensief (MM & TO)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Johan Harstad

Johan Harstad

Johan Harstad is een Noorse schrijver. Hij publiceerde enkele bundels met korte verhalen voordat zijn debuutroman in 2005 verscheen. Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? werd een groot succes, met verta...