Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Psssst... De stille kracht

op 22 oktober 2018 door

Psssst… Lees je mee?

Een prachtige Couperus, een Indië-roman en een echte klassieker staat zeer binnenkort op het programma om te lezen met enkele leden van de Literatuurclub, wat vrienden en andere enthousiastelingen. De stille kracht gaat ons betoveren. Lees jij mee?

Hoe is dit ontstaan? 
Enige weken geleden, toen Natalie haar artikel over Indië in de literatuur presenteerde, ontstond het idee om met enkele leden van de Literatuurclub De stille kracht te gaan (her)lezen. Voor sommigen is Couperus een nieuwe auteur, voor anderen is dit project weerzien met een geliefd auteur en wordt het een genot om weer een boek van zijn hand te mogen lezen. Al snel nadat het idee geopperd werd, bleken ook volgers en vrienden van de Literatuurclub geïnteresseerd in dit project met de naturalistische roman van Louis Couperus met een mysterieus Indisch sausje (is dat dan satésaus of eerder ketjap @Natalie?).

Lees jij ook mee?

 28df40bde41f243f65bfc1a4b9c6caf6.jpg

 

 

 

Hoe gaan we het aanpakken?
We maken er geen leesclub van, maar we willen natuurlijk wel onze leeservaringen delen. Daarom zullen we zeer binnenkort onze Indische Leessalon openen waar we alles kwijt kunnen over het leesgevoel zelf zonder spoilers. Afhankelijk van de vragen die deze roman bij ons lezers oproept, zullen we bekijken of we ook nog een vragenbuffet kunnen openen waar we volop met spoilers mogen smijten.

Jij leest toch ook mee?

  • We starten met lezen rond twaalf november
  • We maken gebruik van eigen exemplaren
  • Hier vind je een link naar een gratis ePub
  • Op LuisterBieb kun je dit boek ook gratis beluisteren

 

ad58728f888d5e21596a00eacd6c21d6.jpg 

 

 

Hoe dik is dit boek?
Volgens internet zijn er exemplaren met 200 pagina’s en boeken die ongeveer 250 pagina’s bevatten. Niet al te dik dus maar meer dan een novelle. Het boek is opgedeeld in zeven delen met elk weer enkele hoofdstukken. We schatten in dat twee á drie weken voldoende is om het boek uit te lezen. Natuurlijk mogen we in die periode al superlatieven spuien in onze Leessalon. Begin december (of eerder als iedereen snel klaar is) gaan we discussiëren over de inhoud van het boek.

Lees gerust met ons mee.

 e56e0ac03da92b926cc84775b207f0e4.jpg

 

 

 

Hoe meld je je aan?
Dat is waarschijnlijk het eenvoudigste van dit gehele project. Iedereen die wil en zich kan houden aan de spoiler-afspraken mag meedoen. Natuurlijk willen we weten hoeveel vrienden met ons mee gaan lezen. Daarom mag je hier onder deze aankondiging melden als je nu al weet dat je mee leest en mee discussieert. Wil je er nog even over denken (waarom zou je?) dan mag je altijd later aanhaken in onze leessalon. Wil je die aankondiging niet missen? Geef dan even een reactie onder dit artikel. Als de Salon geopend wordt melden we dit hier en krijg je vanzelf een notificatie.

We zien het al, we herkennen de enthousiaste blik, de glanzende ogen, de spanning in je gezicht:
Jij leest mee!

61fe648adf5e148401a1172e1882393f.jpg



Reacties op: Psssst... De stille kracht

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Louis Couperus

Louis Couperus

Louis Couperus was een van Nederlands grootste romanciers en een van de eerste v...