Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik las eens wat anders in april

op 30 april 2017 door

Nog net op de valreep, de laatste dag van april, voeg ik ook mijn boek nog toe aan de serie "Lees eens wat anders in april". at ik zo af en toe eens lees en wat vaak toch best kan boeien is Young adult.

In de Celebrate Book box van mijn dochter voor de maand april zat het net uitgekomen boek Piper Perish van Kayla Cagan. Een vrolijk ogende cover en een enthousiaste aanprijzing op de achterkant van het boek, meer was er niet nodig om mijn keus op dit boek te laten vallen.

Het verhaal gaat over Piper Perisch een tiener in het laatste half jaar van de middelbare school. Ze is kunstzinnig en helemaal weg van alles wat met Andy Warhol te maken heeft. Ze kent vele uitspraken van hem, en wil er het liefst ook zo als deze kunstenaar uit zien. Ze wil dolgraag na haar eindexamen naar de kunstacademie in New York, maar niet alleen. Ze wil samen met haar 2 beste vrienden Kit en Enzo. Het ziet er allemaal rooskleuring uit, maar schijn bedriegt. Thuis wordt Piper tegengewerkt door haar oudere zus, en al snel wordt duidelijk dat het niet geheel van zelfsprekend is dat haar beste vrienden ook naar New York willen of kunnen. Als ook haar eigen kans om naar de kunstacademie in New York te gaan verkeken lijkt moet Piper alles op alles zetten om toch haar droom te kunnen verwezenlijken.

Het boek is in dagboekvorm geschreven en dus vanuit Piper. Op deze manier volg je geheel de gedachtegang van Piper en kan je goed met haar meevoelen. Het gevolg is wel dat de andere personages wat minder ingekleurd worden of in ieder geval maar eenzijdig belicht. Het boek komt wel heel erg amerikaans over , niet raar natuurlijk, maar wat daardoor wel wat meer afstaat van wereld van de pubers in Nederland. (Vinden zij waarschijnlijk helemaal niet erg).

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en de vrolijke illustraties in het boek geven het nog iets extra's mee. Aangezien mijn dochter YA boeken verslindt zal ik er vast wel vaker een lezen en dat is zeker geen straf.



Reacties op: Ik las eens wat anders in april

Gerelateerd

Over