Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lief nu

op 28 augustus 2021 door

Lief nu

 

Eerder las ik ‘Liefde zonder oordeel’ van Anne May. Hierin lazen we dat liefde geen oordeel nodig is als het gaat om Gideon en Miriam. Maar hun verhaal gaat verder, al staan er in dit boek andere personages echt in de spotlights. ‘Liefde zonder verleden’ kreeg ik als recensie-exemplaar toegestuurd van Anne May.

 

Liefde zonder verleden

Zorgen voor de liefde #2

Anne May

Dutch Venture Publishing, 2021, 305 bladzijdes

 

Gerecenseerd door:

Pages by Nicole – Nicole Vrielink

Augustus, 2021 

 

* * * * ½

 

 

Na een heftige tijd keert Abby terug naar haar “hometown” waar ze een appartement huurt. Al snel blijkt dat er in deze flat meer van haar verleden huist dan dat ze zich van tevoren had kunnen bedenken. Buurman Silas was als kind al in haar leven, maar zijn rol nu krijgt een behoorlijke wending.

 

Zowel Abby als Silas waren graag zonder hun verledens een toekomst in gegaan, maar is dat wel mogelijk? Of maakt hun verleden juist dat ze dichter bij elkaar komen?

 

“Als we samen geen verleden hadden, dan was er ruimte voor de liefde” (p 156)

 

 

In stijl met de vorige (novelle) uit de “zorgen voor de liefde”-serie nodigt de cover van ‘Liefde zonder verleden’ uit om gelezen te worden. Zacht en zonnig geeft het je een warm gevoel terwijl het wandelende stel de suggestie van beweging geven.

 

Hoewel Gideon en Miriam ook in dit deel voorkomen, gaat het in ‘Liefde zonder verleden’ meer om Abby en Silas. Beide zijn al in een mooie ontwikkeling met een beladen verleden die ze proberen af te sluiten door zich op een betere toekomst te richten. Omdat hun “bagage” best specifiek is zal niet iedereen zich hierin kunnen herkennen, maar het raakt wel zodanig dat het de lezer wel mee zal krijgen. Wel zijn de karakters zodanig fijn uitgewerkt dat iedereen met hen een connectie kan maken, of er een goede vriend of familielid in herkend.  In ‘Liefde zonder verleden’ gaat de ontwikkeling door waarin zij met hun verleden in hun hart hun weg zoeken, zonder dat het echt een einde of bestemming heeft. Twee stappen vooruit en soms één terug is het voor beide aftasten hoe zij hun toekomst vorm willen geven en met wie. 

 

Het verhaal van Abby en Silas is rustig opgebouwd waarin stukje bij beetje het plaatje meer kleur krijgt en de verledens van hen blootgelegd worden. Hierbij is het enige kritiekpunt dat vooral in het begin, maar bij vlagen ook door de rest van het verhaal, het tempo echt traag ligt. Hierbij wordt ook wel mooie rust ingebouwd, maar toch had dit minder gemogen.

Het “vinden” van de verledens van beide is zodanig specifiek dat het bijzonder te noemen is dat May dit zo mooi in dit verhaal heeft kunnen verwerken. Hierin weet ze ook te verrassen, al zijn andere plottwists al voorspelbaar zonder dat dit vervelend is voor de lezer.

May heeft ‘Liefde zonder verleden’ geschreven in wisselende perspectieven; wisselend tussen Abby en SIlas. Hierdoor komen beide karakters meer tot leven wat gevoel voor empathie vergroot alsmede de mentale aanmoediging voor beide personages om toenadering tot elkaar te zoeken.

 

Vanwege de wisselende perspectieven, wisselt de schrijfstijl ook wat. May is hierbij een waar kunstenaar als het gaan om het aanpassen van toon, klank, woorden en stijl op het personage. Typerend voor May is wel het romantische, met daarin een soort push en pull spel tussen harten die twijfelen aan hun eigen vermogen om lief te hebben. Dit spel beheerst May op schrift tot in de puntjes. Daarnaast zit er bij May altijd een heerlijke dosis humor in verwerkt, soms met wat grof taalgebruik, en weet ze precies de juiste toon te slaan bij de seksueel getinte scenes.

May schrijft onder meerdere namen; haar YA wordt uitgegeven bij HamleyBooks, haar feelgood bij Loft, en haar NA, zoals ‘Liefde zonder verleden’ bij Dutch Venture Publishing.

 

‘Liefde zonder verleden’ is het tweede deel uit de “zorgen voor de liefde”- serie, die tot op heden vijf delen zal gaan krijgen. En omdat ik van het eerste en het tweede deel zo enorm genoten heb, hoop ik dat deel drie net zo fijn wordt.

 

Voor hen die houden van de liefde. Zo veel dat ze er voor willen zorgen in welke vorm het dan ook komt.

 

4,5 ster.



Reacties op: Lief nu

Gerelateerd