Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

BookCrossing

op 17 juli 2019 door

Natuurlijk had ik er al eens van gehoord,  BookCrossing, maar ik was er nooit echt aan begonnen. 

Waarom niet?  Ach,  soms maak ik zaken in m'n hoofd moeilijker dan ze zijn.  Bovendien lees ik veel digitaal en verder Nederlandse boeken,  die ik ook in mijn eigen omgeving achterlaat.  Eigenlijk altijd op dezelfde plek.  (Die er overigens niet meer is) wat zou dan de meerwaarde zijn?  Hoever komt zo'n boek? 

Maar nu ben ik in het buitenland en daar las ik Duitse boeken.  Deze boeken laat ik achter op de boekenplank van de camping.  Hier liggen ook Nederlandse boeken.  Toevallig deelde op Facebook weer iemand wat over BookCrossing, en toen besloot ik ervoor te gaan. 

Eergisteren heb ik drie boeken "vrijgelaten", twee Duitse en een Nederlandse, die zich wel in deze omgeving afspeelt.

De boekenplank lijkt niet veel gebruikt te worden.  Eigenlijk lijkt het erop dat er meer boeken achtergelaten worden dan gehaald. Daarnaast vraag ik me af of eventuele lezers het boek zullen registreren.  Toch... verwachting check ik nu elke dag m'n mail. 

Wie doet er ook aan BookCrossing? En reizen je boeken ver?

Op de foto een paar boeken op een bankje, die ik zag in Boedapest. Helaas waren ze in het Hongaars, dus nam ik ze maar niet mee. Zag er ook geen opmerkingen opstaan dat je ze mee mocht nemen ofzo, misschien waren ze om daar te lezen.



Reacties op: BookCrossing