Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstoreday 2018

op 13 april 2018 door

Zaterdag 14 april is het weer Bookstoreday. Na een leuke ervaring de vorige keer, kijk ik er alweer een jaar naar uit. Zo vlak na mijn verjaardag heb ik geld, een cadeaubon en een andere verplichting.

Wacht... WAT?? Ik kán helemaal niet naar Bookstoreday?

Even heb ik getwijfeld, zou ik deze afspraak echt wel maken? (ook bekend als: dingen die we doen voor een boek en een boekwinkel) Maar het heeft te maken met vrijwilligerswerk, mijn aandoening en mijn andere hobby fotografie, dus ja, ik ging deze afspraak wel maken. In feite is het tenslotte elke dag wel boekwinkeldag. Ze lopen niet weg en vinden het vast ook fijn om op andere dagen bezoekers te krijgen.

Aldus besloten ging ik verder denken; Ik moet naar een kleine gemeente in Oost Friesland, is daar een boekwinkel? Dat bleek helaas niet het geval. Er is wel een interessante geschiedenis, maar dat is weer een ander verhaal. En twee bloemenwinkels, dat dan weer wel. Maarja, het is niet Flowerstoreday. (wat ook een leuk idee kan zijn)

Vervolgens bedacht ik me wat ik misloop aan boeken, waar de dag tenslotte over zou gaan. Boeken en hun winkels. Uiteraard mis ik nu het snuffelen en sneupen tussen oude verhalen en nieuwkomers, maar wat wil ik nou voor boek? Wat is nou echt zo'n uitgave, waar ik graag het papieren exemplaar van heb in plaats van de handzame digitale versie op de e-reader? Gelukkig heb ik op hebban de altijd handige 'Wil ik lezen'-lijst en daar bladerde ik dus maar eens doorheen. Hierbij ondertussen de categorieën in gedachte, die bij de readingchallenge horen en nog niet aangevinkt zijn.

Zo stuitte ik uiteindelijk op De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield, van Peter Verhelst en Kaatje Vermeire. Een lange titel (check!) voor een graphic novel (Check Check) en een categorie die ik nooit inkijk/lees (heb ik al gecheckt, maar toch Check!) Bovendien door de tekeningen waarschijnlijk niet leuk op een e-reader. De reden dat dit boek, of in elk geval de titel, me een paar jaar terug zo aantrok dat ik me inschreef voor de leesclub (waarvoor ik dus helaas niet geselecteerd werd) is dat ik zelf ook al heel lang bezig ben met bonsai. Een bonus dus. Mijn man vond de titel dan ook wel toepasselijk.

Het boek bleek niet voorradig in de winkel. Om toch de Bookstore te helpen, bestelde ik dit boek online bij een plaatselijke boekhandel. De enige plaatselijke boekhandel, waar ik m'n VVV-bon digitaal kon gebruiken (tip voor meelezende boekhandelaren). Het voordeel van bestellen: gisteren had ik het boek al in huis. Zo nam ik een voorschotje op deze dag, die bij uitstek geschikt is om een boek te kopen. Natuurlijk heb ik nog veel meer boekenwensen, maar mijn overige verjaardagsgeld gaat verder bij de aanschaf voor die andere hobby, fotograferen. Ik ga (weer eens) aan een nieuwe camera. Ook zin in!



Reacties op: Bookstoreday 2018

Gerelateerd