Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thema 1: De boekentipper

op 16 januari 2019 door

Ik had er wel over gelezen, maar tot nu toe maakte ik geen gebruik van: de boekentipper. Ik heb immers nog genoeg in  de kast en op mijn e-reader staan, terwijl mijn 'Wil ik lezen'-lijst per dag groeit. Maarja, toen kwamen er thema's en de boekentipper stond op één.

42c755205784b36a560521482e722d4b.jpg

Toch benieuwd naar dé tip voor mij, stuurde ik mijn lijstje favorieten in. Nog best lastig, want ik heb véél favorieten, in verschillende genres. En als ik maar één genre eruit pik, zal het getipte boek ook automatisch tot dat genre behoren. Ik besloot dus een en ander te spreiden met fantasy, spanning en historie.

Kom maar op Tipper!

Het duurde een tijdje voordat ik een tip kreeg. Met de tipper als thema kreeg men het natuurlijk razend druk. Geen probleem, ik was toch lekker aan het lezen.

De tip
Dé tip die ik uiteindelijk kreeg was: De horlogemaker van Londen door Natasha Pulley. Bij het zien van de omslag werd ik gelijk enthousiast; Kijk dan wát een mooie cover! De korte omschrijving intrigeerde me ook en ik besloot het boek te kopen.

9e3e51ae947c0d67a5a451f769f0ab5c.jpg

Even ontstond er toen lichte paniek: hoe ging ik dit boek nog inpassen in het lijstje boeken, dat ik sowieso wilde lezen? Nouja, door te gaan lezen dus.

Het verhaal
Op een dag vindt Nathaniel Steepleton een horloge op zijn hoofdkussen. Iemand is in zijn kamer geweest, maar hij weet niet wie. Hij krijgt het niet open en weet niet zo goed wat hij ermee moet. Uit angst dat het gestolen zal worden, draagt hij het bij zich. Wanneer dit horloge zijn leven redt, besluit hij de horloge maker te vinden.

Ondertussen probeert een opstandige Grace Carrow voor het eind van het universiteitsjaar met een proefopstelling het bestaan van ether aan te tonen. Voor een meisje is het niet normaal dat ze zich met natuurkundige vraagstukken bezig houdt en haar ouders hebben liever dat ze een goede partij trouwt. Dan kan ze gaan wonen in het huis, dat ze onder voorwaarden erft.

De horlogemaker blijkt een bijzonder man. Er lijken vreemde krachten bezig in Londen, waar ondertussen onrust is door opstandige Ieren. Registreert de horlogemaker deze krachten en veranderingen alleen, of heeft hij er ook een aandeel in?

Wat vond ik ervan
Het verhaal is vlot geschreven en hield me scherp. Wat gebeurt er nu precies. Hoe kan dat en wat is de betekenis van de flashbacks. Wegleggen is lastig. Door het magisch realisme in het verhaal, vraag ik me af en toe af wat kan en wat niet. Dat brengt wel de spanning in het boek, dat toch wel wat weg heeft van een romantisch verhaal, maar uiteindelijk net iets anders eindigt dan ik dacht.



Reacties op: Thema 1: De boekentipper

Gerelateerd