Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik mocht me even tegen haar aanhouden

op 23 februari 2019 door

Jongens komende zaterdag ben ik om 14.30 in Groningen op de Grote Markt bij ⁦⁩. Ze hebben al een poster en alles!

Eens even controleren of het waar is wat ze zeggen over Groningse fans. Dat die zo trouw zijn enzo.

Bovenstaande tweet van Japke-d Bouma kwam ik vorige week tegen. Ja, dat kon ik niet op me laten zitten natuurlijk. Uiteraard zijn Groninger fans trouw en en komen ze even langs. En een fan durfde ik mezelf wel te noemen, nadat ik vorig jaar april erg genoot van de bundel Ga lekker zélf in je kracht staan.  Bovendien een goede reden om weer eens een boekwinkel van binnen te bekijken. Dus stapte ik vanmiddag welgemoed op de fiets.

Met het nieuwe boek van Paulien Cornelisse stond ik voor de signeertafel. Misschien niet de beste binnenkomer. Om het goed te maken nam ik twee boeken van Bouma van de stapels. Er stond helaas geen rij, hoe zit dat nou met die Groninger fans? Zijn die er wel? Er was wel een rijtje, aldus Bouma.

Met mijn twee gesigneerde exemplaren en het boek van Cornelisse drentelde ik nog wat door de winkel. Even langs de kaartjes voor postcrossing, nog zo'n (dure) hobby van mij. Bij de gedichten zag ik de nieuwe bundel van Lilian Zielstra liggen. Zij was twee jaar lang de stadsdichter van Groningen. Uiteraard moest die ook mee!

Afrekenen was even schrikken. Ach, nuttige artikelen die ik echt nodig heb, zoals een nieuwe broek, moeten nog maar een maandje wachten, besloot ik, toen ik op de markt ook nog een leuke tas kocht. Zo vaak ga ik de stad tenslotte niet in.

Al met al een welbesteede middag. Ga ik nu met een boek op schoot de hond even tegen me aanhouden.

402566d1f3b7c2dc82864aae42a5e5fc.jpg



Reacties op: Ik mocht me even tegen haar aanhouden

Gerelateerd