Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees een beesachtig boek

op 04 augustus 2018 door

Ik had een boek van Toon Tellegen, ik weet het zéker. Ergens in mijn boekenkast, ongelezen. Aangezien het beestachtige boek nog afgevinkt moet worden en Tellegen kennelijk vaak over dieren schrijft, leek dit me een geschikt moment om deze eindelijk eens ter hand te nemen. Dus dook ik m'n boekenkast in.

Hierin staan meerdere geschikte boeken voor deze categorie: Waterschapsheuvel om te beginnen, maar van dezelfde schrijver ook Shardik en De ijzeren Wolf*. Hiernaast staan Solo's zwerftocht en Iauw!, twee boeken over katten. Verderop nog een omnibus van Jack London, waarin onder andere Pittah de grijze wolf. En, niet te vergeten (deed ik dat toch weer) De wraak van de mieren. Cujo* zou ook nog een idee zijn (sowieso zijn King's verhalen vaak beestachtig, ook zonder dat er dieren in voorkomen) en wat te denken van de twee boeken van Midas Dekkers! Maar geen Toon Tellegen. Ook niet bij de kinderboeken, waar ik In het warme vossenhol nog vond, naast veel andere dierenverhalen.

Keuze genoeg, zou je dus zeggen, maar deze had ik allemaal al wél gelezen (behalve die mieren dan). Tussen al dat leeslekkers, kon ik Tellegen niet vinden. Het was een dun boekje, dat wist ik ook nog, dus speurde ik andermaal door de boeken, bekeek de nóg dunnere exemplaren en vond....

Niets dierlijks is 2737dc9fbe426c2ac0c1c2c2dea77797.jpgmij vreemd, beestachtigheden op rijm, van E. Hendrix.  Achtenvijftig pagina's met per pagina één of twee Limericks en rijmpjes over een dier. Ik reken het goed. Bij mijn tweede kop koffie heb ik er van genoten. Ondertussen bladerde ik trouwens ook nog een boekje "Vogels van Europa door".

Toon Tellegen moet ik inderdaad nog een keer lezen, want iedereen is zo enthousiast over zijn verhalen. Maar met deze categorie ben ik vandaag klaar.

Check!

*Ik kon Cujo niet vinden in mijn boekenkast! De ijzeren Wolf past qua formaat slecht op de foto. 



Reacties op: Lees een beesachtig boek

Gerelateerd

Over

Toon Tellegen

Toon Tellegen

Toon Tellegen schrijft gedichten, kinderboeken, proza en toneel. Hij debuteerde ...