Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reallife thrillerleesclub; thema's.

op 23 januari 2017 door

"Hallo allemaal! Ik vroeg me af of er nog meer mensen zijn uit de stad Groningen die het leuk vinden om een paar keer per jaar over een goed boek te ouwehoeren met een fles wijn? Ik lees vooral thrillers. Herkent iemand zich hierin?"

Boeken en wijn, ik was gelijk geïnteresseerd. Als snel spraken we met een vrouw of 6 af in een café in de buurt. We leerden elkaar een beetje kennen, hadden het over wat we zelf tot nu toe lazen, en hoeveel, wat er verder voor ideeën waren en hoe de invulling zou gaan zijn. Overeenstemming was er, we gingen los.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. De groep is uitgebreid tot 9 vrouwen, die er jammer genoeg niet altijd allemaal op elke avond bij zijn. We begonnen met 'Meisje vermist' van Tess Gerritsen. Daarna lazen we 'Meisje op de weg' van Michael Berg. We bleven in de meisjes met 'Bloedschande' van SJ Bolton en daarna 'Ik reis alleen' van Samuel Bjork. Ik snap nu waarom boeken voor meisjes gevaarlijk zijn, een meisje in een thriller heeft het maar zwaar te verduren.

Omdat we ongeveer 1x per maand bij elkaar komen, hebben we nu ruim 12 boeken gelezen. Ze allemaal hier opnoemen gaat wat ver en ik zou er eerst voor moeten zoeken ook. Tenslotte las ik nog ruim 30 andere boeken vorig jaar. Een nieuw boek uitzoeken is altijd weer leuk en spannend, maar soms ook lastig. In november opperde één van de dames om met thema's te gaan werken. Niet per se een nieuw boek, zoals tot nu toe, maar een boek dat past bij de tijd van het jaar. Hebben we gelijk wat meer lezersinformatie en is er waarschijnlijk geen wachtlijst bij de bibliotheek.

Deze maand is het thema 'sneeuw', het gekozen boek 'De sneeuwman' van Jo Nesbo (Noorwegen in the pocket voor de readingchallenge!) Komende themaideeën zijn: Liefde (crime passional) in februari, iets met een moeder in mei vanwege moederdag en een (vakantie-)land in juli. Voor oktober 'iets met dieren'. Daarnaast denken we aan klassiekers (ik wil Agatha Christi nog lezen tenslotte) en andere willekeurige onderwerpen. We zijn nog aan het brainstormen.

Dus,  nu ben ik aan het zoeken naar een thriller met als hoofdthema 'Liefde' voor de komende maand. Ik wist niet dat dat zo moeilijk kon zijn! Tot nu toe heb ik 'Huidpijn' van Saskia Noort.

Daarnaast zoek ik nog andere leuke ideeën voor thema's, die passen bij een bepaalde maand of gewoon algemeen gebruikt kunnen worden. Iemand een idee? We komen vanavond weer bij elkaar, dus ja, het is wat kort dag.

36ed84b1ac9b8fc4135ec55963fdd6fe.jpeg



Reacties op: Reallife thrillerleesclub; thema's.