Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Unit Plaats Delict

op 23 maart 2017 door

Zo zit het mee, zo zit het tegen.

Afgelopen week schreef ik nog dat ik in een leesdip verkeerde. Ik pakte mezelf weer bij elkaar en ging lezen. Toen ging het snel. Sindsdien zijn er twee boeken uit. Twee Boeken van dezelfde schrijfster en serie.

Ik zag Carina van Leeuwen bij het programma 'De pennen zijn geslepen' als deskundige van het plaats delict. Zelf is ze forenisch rechercheur. Samen met de bekende Nederlanders, die graag een thriller wilden schrijven, bezocht ze een plaats delict, dat ze zelf had samengesteld. Ze wees hen op details en wetenswaardigheden. Omdat ze zelf ook boeken bleek te schrijven, besloot ik daar eens één van op te zoeken.

In 2014 schreefs ze, naar aanleiding van een weddenschap, haar eerste boek 'Vuurproef'. Hier begon ik vorige maand in. Gisteren las ik haar derde en laatste boek 'Nachtvlinder'. Terwijl de hoofdpersoon Renee Spaan, ook forensisch rechercheur, in deze trilogie een persoonlijke groei doormaakt, maakt Carina dit door als schrijfster. Waar het eerste boek af en toe nog wat geforceerd overkomt, lijkt het derde boek veel vanzelfsprekender te geschreven te zijn. Het verhaal boeit, net als het leven van Renee. Ik, als lezer, wilde verder. Weten hoe het zit met de gepleegde misdaad, maar ook welke keuzes Renee neemt in haar eigen leven. En zo bleven andere dingen, die ik eigenlijk op mijn vrije dag had moeten doen, liggen terwijl ik doorlees.

En nu zijn ze dus uit, de boeken. Tijdens het oplossen van de misdaad en het leven van Renee Spaan lezen we nog over het opzetten van een Nationale Politie Eenheid en de problemen, dat deze reorganisatie met zich meebrengt. Vaak herkenbaar voor iedereen die werkt bij een groot bedrijf en reorganisaties meemaakte. Stiekem hoop ik dat Carina met een volgend deel bezig is. Ik ben benieuwd of het Renee beviel haar stad eens te verlaten. Of ze na de reorganisatie vaker over de grenzen moet en of de samenwerking goed verloopt. Hoe het met Don afloopt en of.. nee, ik wil niet teveel verklappen. In gedachten neem ik een kop koffie met een lekker stuk taart bij Door en Tilly, voordat ik de weg naar het strand op ga, mijn eigen 'Bob' snuffelend naast me.

... Ohnee.. ik woon niet in Den Haag.



Reacties op: Unit Plaats Delict

Gerelateerd

Over

Carina van Leeuwen

Carina van Leeuwen

Forensisch rechercheur én auteur Carina van Leeuwen werkt voor de politie Amste...